Švestky ve vlastní šťávě recept
HanaRohlenová
Švestky ve vlastní šťávě, které si připravíte podle tohoto receptu můžete použít později při pečení koláčů a buchet. I v zimě budete mít po ruce voňavé a šťavnaté ovoce, které se vyrovná čerstvému.
(celý recept)
Ingredience receptu
- rozpůlené vypeckované švestky
- bílý cukr
- voda
- zavařovací sklenice s víčky
Způsob přípravy
Dobře omyté a vypeckované švestky naskládáme do sklenic na sebe řezem dolů. Při tom je nepatrně prosypáváme cukrem.
Do každé sklenice nalijeme 1 lžíci vody, sklenice zavíčkujeme a zavařujeme 40 minut. Uskladníme v chladnu a suchu.
Další recepty na Švestky ve vlastní šťávě.
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestky ve vlastní šťávě