Sdílet:

Kapří hranolky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření250 minPočet porcí4 porce

Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento recept. Kapr je ryba velmi sympatická nejen tím, že je snadno dostupná, ale také tím, že obsahuje málo tuku. Díky tomu je lehce stravitelná a zdraví prospěšná. Hranolky z kapra naložené v pikantní marinádě, podávané s výrazným dipem jsou dobrota, kterou určitě zaujmete strávníky doma i plánované návštěvy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g filetů z kapra
  • 100 g hladké mouky
  • 60 g bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • citronová šťáva
  • Na marinádu:
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g sojové omáčky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • špetka chilli
  • sůl
  • Na dip:
  • 140 g majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • šťáva z 1/2 limetky


Způsob přípravy

Nejprve je třeba udělat dip. Všechny ingredience pro jeho výrobu smícháme v misce, osolíme je a misku zakrytou fólií uložíme do lednice.

Filety z kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odpočinout. Pak rybu nakrájíme na centimetr široké hranolky.

Přísady pro marinádu prošleháme v míse společně se 100 ml vody a ve směsi hranolky obalíme. Mísu s nakrájenou rybou zakryjeme fólií a dáme do chladu na 3 - 4 hodiny marinovat.

Hranolky poté obalíme ve směsi mouky, škrobu, papriky a smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji. Podáváme s vychlazeným dipem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapří hranolky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapří hranolky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapří hranolky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapří hranolky

Kde najít informace



×