Pečený čaj černý rybíz recept
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic jiného. A tak tady máme jednu možnost, jak si vyrobit dobrotu z černého rybízu - pečený čaj. Pokud skleničky s čajem hezky ozdobíte, máte hned pěkný doma vyráběný dárek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500g třtinového cukru
- 2kg černého rybízu
- šťáva z jenoho citronu
- 1 citron na plátky
- 5 kradamonů
Způsob přípravy
Nejprve rybíz důkladně omyjte a zbavte stopek. Poté nasypte do malého vysokého pekáčku.
Jeden citron vymačkejte a šťávu nalijte na černý rybíz, druhý citron omyjte a nakrájejte na plátky. Kolečka citronu poklaďte na rybíz. Přidejte pět kardamonů a zasypejte cukrem.
Vložte do trouby předem vyhřáté na 200°C a pečte přibližně půl hodiny. Průběžně kontrolujte, aby se čaj na okrajích nepřipálil.
Hotový horký čaj plňte do předem vyvařených skleniček, důkladně zavřete a otočte dnem vzhůru. Po vychladnutí otočte a uložte do chladu a temna.