Roládky z pangase s uzenou rybou recept
Postup přípravy receptu. Filety rozkrojíme podélně napůl, zakapeme citrónovou šťávou a lehce osolíme (nejlépe jen z jedné strany - uzená ryba je velmi slaná). Cibuli nakrájíme nadrobno (vhodné je použít mixér a vytvořit jakousi hrubou "pastu") a potřeme s ní plátky masa. Uzenou rybu rozdělíme na osm
Podobné recepty jako Roládky z pangase s uzenou rybou
Rybí salát s červenou řepou recept
křišťálový sleď či jíná kyselá ryba (lze i zavináč) tvrdý sýr (stačí Eidam) jablko červená řepa v sladkokyselém nálevu (bez nálevu) zakysaná smetana sůl pepř
Podobné recepty jako Rybí salát s červenou řepou
Losos se zázvorem a medem
Losos se zázvorem a medem je trochu neobvyklý, ale skvělý recept na přípravu této zdravé ryby. Kombinace zelené cibule, česneku a zázvoru je jedinečná. Sušený česnek …
Podobné recepty jako Losos se zázvorem a medem
Hruškový crumble
Hruškový crumble. Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou přípravu se mu také …
Podobné recepty jako Hruškový crumble
Grilované rybí filety s petrželovým máslem
Grilované rybí filety s petrželovým máslem jsou lehké a pikantní. Voní česnekem a čerstvou zelenou petrželkou. Přílohou
Podobné recepty jako Grilované rybí filety s petrželovým máslem
Slaný dort
Slaný dort. Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použít k jeho přípravě. Hermelínová je jen jednou z nich. ( celý recept) Slaný dort bez pečení je pochoutkou ve studené kuchyni. Existuje spousta různých pomazánek, které můžeme použí
Podobné recepty jako Slaný dort
Rybí filé v troubě
Troubu předehřejeme na 180°C. Do většího pekáče rozprostřeme filé, to osolíme a zlehka opepříme. V misce nebo větším hrnečku rozšleháme vajíčka, přidáme strouhaný sýr, bazalku a nadrobno nakrájenou šunku. Filé vaječnou směsí zalijeme a zapékáme asi 25 - 30 minut. Až krusta lehce zhnědne, je hotovo.
Podobné recepty jako Rybí filé v troubě
Losos
Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos je i b...
Podobné recepty jako Losos
Katův šleh podle Pohlreicha
Způsob přípravy. Kuřecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Maso dáme do misky, osolíme ho, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přikryjeme potravinovou fólií a necháme asi 15 minut odležet v chladu.
Podobné recepty jako Katův šleh podle Pohlreicha
Slaná ovesná kaše s houbami, špenátem a ztraceným vejcem ...
Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz. Autor: akademiekvality.cz. Slaná ovesná kaše s houbami, špenátem a ztraceným vejcem. Autor:
Podobné recepty jako Slaná ovesná kaše s houbami, špenátem a ztraceným vejcem ...
Strata – slaná žemlovka
Strata – slaná žemlovka. Italské slovo znamená něco jako „vrstvená“. Tahle žemlovka naslano, kterou si můžete – dokonce musíte – připravit několik hodin až den předem (zato pak je dílem okamžiku), je ideální věcička na línou snídani, brunch, součást pohoštění pro kamarády a je samozřejmě i geniálním
Podobné recepty jako Strata – slaná žemlovka
Slaná ovesná kaše se žampiony a zastřeným vejcem
Slaná ovesná kaše se žampiony a zastřeným vejcem. Ovesné kaše jsou v poslední době velký trend! A není divu, jsou opravdu zdravé a výživné. Pokud máte raději slané snídaně, zkuste jednoduše slanou kaši. Nebo si klidně tuhle dobrotu uvařte i k večeři.
Podobné recepty jako Slaná ovesná kaše se žampiony a zastřeným vejcem
Chroustova slaná bublanina
Chroustova slaná bublanina - recept: Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit
Podobné recepty jako Chroustova slaná bublanina
Plněné sýrové taštičky z listového těsta
Give Plněné sýrové taštičky z listového těsta 4/4. Hodnoceno: 9x. Jedno z nejpopulárnějších pouličních jídel tureckých, libanonských, izraelských a dalších měst i domácí stálice, často připravovaná do zásoby. Podobají se pirohům, které patrně inspirovaly, a podle toho, kde si je dáte, budou mít i rů
Podobné recepty jako Plněné sýrové taštičky z listového těsta
Slaný koláč s pórkem a medvědím česnekem
Náplň: Olivový olej 2 lžíce. pórek, očištěný, propláchnutý a nakrájený na kolečka 1 ks. Medvědí česnek 150 g (asi 4 hrsti) Zakysaná smetana 200 g. Vejce 2 ks. sýr s modrou plísní 100 g. sůl a čerstvě namletý pepř. Nejlepší recepty emailem.
Podobné recepty jako Slaný koláč s pórkem a medvědím česnekem
Snadný grilovaný losos
Snadný grilovaný losos je kulinářská pochoutka, když použijete některou z uvedených marinád. Která to bude, záleží jen na vaší volbě. Připravíme si vybranou marinádu v misce smícháním všech uvedených ingrediencí. Rybí filety v marinádě obalíme a položené stranou bez kůže v marinádě je necháme nějako
Podobné recepty jako Snadný grilovaný losos
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Ryby se udí průměrně 4 až 8 hodin podle velikosti. Správně vyuzená ryba by měla být na povrchu zlatově lesklá, místy by měla mít zduřenou kůži od podkožního tuku. Aby se vyuzené ryby nezapařily, necháme je mimo udírnu vychladnout. Vhodné dřevo na uzení je suché a tvrdé, nejlépe z buku, ovocných stro
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Rybízový likér
Způsob přípravy. Bobulky rybízu zbavíme stopek, omyjeme je, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Tekutinu přivedeme k varu a rybíz vaříme 15 minut. Poté ho přecedíme přes síto. Slitou šťávu můžeme ještě přecedit přes síto, a pak jí nalijeme do větší skleněné nádoby. Do ještě horké šťávy nasypeme cukr
Podobné recepty jako Rybízový likér
Bezinková povidla
Platí pravidlo, že na 1 kg šťávy použijeme ½ kg krupicového cukru. Do rozvaru přimícháme také pektin (dle potřeby lze dávku zvýšit), skořici, hřebíček, umytý a na plátky nakrájený citron. Za stálého míchání vše svaříme do husté kaše. Od plotny neodcházíme, protože povidla mají sklon se připalovat, a
Podobné recepty jako Bezinková povidla
Losos pečený v alobalu
Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybího masa. Troubu nejdříve předehřejeme na 200 stupňů. Plech vyložíme alobalem, jemuž ponecháme velké okraje na přehnutí. Alobal vymažeme olejem, nebo vystříkáme olejem ve spreji.
Podobné recepty jako Losos pečený v alobalu
Maskarpone krém do dortů
Maskarpone krém do dortů. Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně tučný, ale jeho skvělá chuť černé svědomí snadno přebije. Krém z tohoto netradičně připravovaného sýra se hodí zejména ke kyselejším ovocným dortům.
Podobné recepty jako Maskarpone krém do dortů
Nakládané houby v octě
Způsob přípravy. V hrnci svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření. Nálev necháme lehce vychladnout. Houby očistíme, nakrájíme a povaříme asi 5 minut v osolené vodě, do níž jsme přidali špetku kyseliny citronové. Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout. Houby naskládáme do vymytých sklenic a zali
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Losos s hřiby
Když se spojí chutný losos s aromatickými houbami, nemůže vzniknout špatný pokrm. I když jde o jídlo trochu hutnější, k
Podobné recepty jako Losos s hřiby
Plněné papriky pečené v troubě
Masovou směsí papriky pečlivě naplníme. Připravené papriky rozložíme na olejem vymazaný plech, mírně je podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě 35 až 50 minut. Podle potřeby je během této doby lehce podléváme. Po upečení vyjmeme papriky z pekáče, zbylou šťávu zaprášíme moukou, promícháme a podl
Podobné recepty jako Plněné papriky pečené v troubě
Hrnkový koláč se švestkami
Hrnkový koláč se švestkami je rychlý moučník a uvidíte, že se po něm jen zapráší. V sezóně zralých švestek si na něm můž
Podobné recepty jako Hrnkový koláč se švestkami
Sýrová omáčka
Způsob přípravy. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém oleji na pánvi. Ztlumíme plamen, přilijeme smetanu a promícháme. Do zahřáté smetany přidáme nakrájený tavený sýr a metličkou ho rozmícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a mícháme tak dlouho, dokud se
Podobné recepty jako Sýrová omáčka
Pečený losos s brambory
Nyní vše pečeme při 180 stupních asi 4 minuty, pak zvýšíme teplotu, polijeme lososa zbylou marinádou a zprudka opékáme asi 2 minuty, až vršek ryby zezlátne. Jídlo vyndáme z trouby a před podáváním necháme v pokojové teplotě odpočinout 3 minuty. Můžeme obložit nakrájenou limetkou, posypat nastrouhano
Podobné recepty jako Pečený losos s brambory
Losos v marinádě recept
Ryby Doba přípravy: Do 20 min.bez marinování 7 názorů 1/4 spagetka Přidat fotku. Přidat fotografii ; Ryby Doba přípravy: Do 20 min.bez marinování 7 názorů Suroviny 1 porce 1 filet lososa (cca 250g) 1 malá lžička Barbecue Marinády 2 polévkové lžíce bílého vína špetka bílého pepře špetička soli (marin
Podobné recepty jako Losos v marinádě
Steak s medovou omáčkou
Způsob přípravy. Z masa si den předem nařežeme 4 steaky, potřeme je ze všech stran olejem a uložíme na 24 hodin do ledničky. Druhý den si předehřejeme troubu na 160 stupňů. Steaky posypeme solí, pepřem a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je zprudka opékáme po každé straně asi jednu minut
Podobné recepty jako Steak s medovou omáčkou
Pečený losos s chřestem
Pak přidáme chřest a pečeme ho s brambory dalších 15 minut. Potom do mísy naskládáme cherry rajčata a zakapeme balsamikovým octem. Mezi zeleninu položíme osolené porce lososa a pokapeme zbytkem oleje. Pečeme asi 10 až 15 minut, pak se přesvědčíme že je ryba měkká a vyjmeme z trouby. Posypeme bazalko
Podobné recepty jako Pečený losos s chřestem
Dušené bílé zelí s mletým masem
Ingredience receptu. 1 menší hlávku bílého zelí (cca. 1 kg) 100 g anglické slaniny. 500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí) 1 lžíci slunečnicového oleje. ½ lžičky kmínu. ½ lžičky cukru. ½ kelímku zakysané smetany.
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí s mletým masem
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo.
Podobné recepty jako Telecí ragú
Domácí kávové nanuky s kokosovou polevou
Domácí kávové nanuky s kokosovou polevou jsou osvěžující,a v létě jsou mnohem lepší než horká káva. A ještě s čokoládou.
Podobné recepty jako Domácí kávové nanuky s kokosovou polevou
Červené pesto
Způsob přípravy. Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Do mixéru vložíme ořechy a rozmixujeme nadrobno, pak přidáme sušená rajčata, bazalku, sůl, pepř, část olivového oleje a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Během doby mixování postupně přiléváme zbylý olivový olej. Hotové pesto přidává
Podobné recepty jako Červené pesto
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo je výborná pomazánka na chlebíčky. Nebo ji v misce obložíme čerstvou zeleninou, přidáme kousek celozrnného
Podobné recepty jako Sloní žrádlo
Domácí majonéza s wasabi
Domácí majonéza s wasabi je opravdu hodně pikantní. Báječně se hodí k letnímu grilování, ať už grilujete maso, ryby, neb
Podobné recepty jako Domácí majonéza s wasabi