Katův šleh podle Pohlreicha recept
Tahle “specialita” českých restaurací většinou zvedá známému šéfkuchaři tlak, ale když přijde na lámání chleba, tak si na něm občas i rád pochutná. Směs z kuřecího masa je nejlepší se smaženými bramboráčky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 sklenička sterilovaného leča
- (lze udělat i z čerstvé zeleniny)
- 1 cibule
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 4 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého chilli
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Způsob přípravy
Kuřecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Maso dáme do misky, osolíme ho, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přikryjeme potravinovou fólií a necháme asi 15 minut odležet v chladu.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme odleželé maso, na proužky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Směs chvíli restujeme, pak přidáme lečo a necháme ještě pár minut dodělat. Nakonec dochutíme kečupem a podáváme se smaženými bramboráčky.