Steak s medovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 hovězího roštěnce
  • 50 ml olivového oleje
  • hladká mouka
  • hrubozrnná sůl
  • mletý pepř
  • omáčka:
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce medu
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička Solamylu
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Z masa si den předem nařežeme 4 steaky, potřeme je ze všech stran olejem a uložíme na 24 hodin do ledničky.

Druhý den si předehřejeme troubu na 160 stupňů. Steaky posypeme solí, pepřem a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji je zprudka opékáme po každé straně asi jednu minutu. Pak je rozložíme na olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme 8 až 10 minut.

Mezitím si připravíme medovou omáčku. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku až zesklovatí, přidáme vývar a víno a vaříme až se asi třetina odpaří. Pak přidáme v trošce vína rozmíchaný Solamyl, med, promícháme a už jen krátce povaříme.

Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Steak s medovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Steak s medovou omáčkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu steak medovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Steak s medovou omáčkou

Kde najít informace



×