Sdílet:

Losos recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos je i bohatým zdrojem bílkovin, tedy energie a vitamínů skupiny B, které udržují náš mozek v kondici. Díky tomu, že jsou kosti lososa poměrně velké a snadno se vyndavají, si tato ryba našla fanoušky i mezi dětskými strávníky. Dnes se s vámi podělím o recept na lososa na citronu.
(celý recept)

Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3 mastných kyselin, které jsou prospěšné pro správnou činnost cév a losos je i b...

Ingredience receptu

  • 4 kousky - filety z lososa
  • 1 citron v bio kvalitě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • hrst čerstvého estragonu
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a společně s vymačkanou šťávou ji přidáme do keramické nebo plastové misky. Přilijeme olej, přisypeme nadrobno nakrájený česnek a nasekaný estragon. Kdo tuto bylinku doma nemá, tak ji v receptu vynechá. Finální pokrm lze místo toho ozdobit například rukolou nebo lístky šalvěje.

Do marinády přidáme sůl, pepř a nakonec filety z lososa, které v ní pěkně ze všech stran namočíme. Misku i s masem zakryjeme potravinovou fólií a necháme pár minut marinovat.

Troubu rozehřejeme na 200°C. Pro pečení ryby zvolíme zapékací misku nebo plech vyložený pečícím papírem. Rybu poklademe do nádoby a dáme do trouby. Hotová bude přibližně za 15 minut. Kdo použije gril, doba úpravy se o pár minut zkrátí.

Hotového lososa podáváme s kuskusem a miskou čerstvého salátu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Losos recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Losos.
Hledat podobné recepty na internetu jako Losos


×