Sdílet:

Červené pesto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezánu, oleje a oříšků. Je však na fantazii každého kuchaře, jaké přísady do pesta přidá. Kdo rád experimentuje, ten ať vyzkouší červenou variantu této oblíbené pasty.
(celý recept)

Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezánu, oleje a oříšků. Je však na fantazii každého kuchaře, jaké přísady do pesta ...

Ingredience receptu

  • 40 g otrhaných bazalkových lístků
  • 30 gramů parmezánu
  • 20 g vlašských ořechů
  • 80 g sušených rajčat
  • špetka soli
  • špetka čerstvě umletého černého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje


Způsob přípravy

Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Do mixéru vložíme ořechy a rozmixujeme nadrobno, pak přidáme sušená rajčata, bazalku, sůl, pepř, část olivového oleje a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Během doby mixování postupně přiléváme zbylý olivový olej.

Hotové pesto přidáváme do těstovin nebo podáváme namazané na pečivu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Červené pesto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Červené pesto .
Nebo hledejte podobné podle části názvu Červené pesto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Červené pesto


×