Červené pesto recept
Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezánu, oleje a oříšků. Je však na fantazii každého kuchaře, jaké přísady do pesta přidá. Kdo rád experimentuje, ten ať vyzkouší červenou variantu této oblíbené pasty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 40 g otrhaných bazalkových lístků
- 30 gramů parmezánu
- 20 g vlašských ořechů
- 80 g sušených rajčat
- špetka soli
- špetka čerstvě umletého černého pepře
- 4 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Do mixéru vložíme ořechy a rozmixujeme nadrobno, pak přidáme sušená rajčata, bazalku, sůl, pepř, část olivového oleje a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Během doby mixování postupně přiléváme zbylý olivový olej.
Hotové pesto přidáváme do těstovin nebo podáváme namazané na pečivu.