Hruškový crumble recept
Ovoce a drobenka, to je základ receptu na dezert jménem crumble, který je doma na Britských ostrovech. Pro velmi snadnou přípravu se mu také přezdívá nejjednodušší dezert na světě. A protože navíc skvěle chutná, rozhodně stojí za vyzkoušení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 hrušky
- 3 jablka
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
- ¼ lžičky mleté skořice
- 160 g třtinového cukru
- 60 g změklého másla
- 1 smetana ke šlehání
Způsob přípravy
Jablka a hrušky umyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na středně velké kousky. Ovoce vložíme do menší zapékací misky (nebo ho rozdělíme do více malých misek na zapékání), zakapeme ho citronovou šťávou a smícháme se skořicí a 60 g cukru.
Zbylý cukr smícháme v jiné míse s moukou a citronovou kůrou. Přidáme změklé máslo a směs hněteme. Jakmile se ingredience propojí, rukama směs nadrobíme. Drobenku nasypeme na ovoce.
Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací misku vložíme na rošt ve střední části trouby a dezert pečeme přibližně půl hodiny.
Hotový crumble zdobíme vyšlehanou šlehačkou.