Tvarohový pohár s čerstvým ovocem recept
Tvarohový pohár s čerstvým ovocem je svěží a zdravá letní pochoutka, která klidně nahradí lehkou večeři. Kromě už jmenovaného ovoce můžeme samozřejmě použít jiné, třeba ostružiny, rybíz, broskve nebo meruňky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vejce
- 250 g měkkého jemného tvarohu
- 1 tabulka kvalitní čokolády
- 1 smetana ke šlehání
- 400 ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 50 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 300 g jahod, malin, borůvek apod.
- oplatky - nemusí být
Způsob přípravy
Ovoce omyjeme a to větší nakrájíme na kousky. Čokoládu nastrouháme nahrubo nebo na hoblinky. Ve šlehači ušleháme tvaroh s kondenzovaným mlékem, vanilkovým cukrem, žloutkem a postupně přidáváme mléko. Tolik, abychom dostali hladký tvarohový krém.
Ze zbylého bílku ušleháme tuhý sníh a přidáme ho opatrně do krému. Do každého poháru naskládáme připravené ovoce, na něj nalijeme tvarohový krém a vše pokryjeme ušlehanou smetanou.
Nakonec vršek poháru ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Můžeme přidat i sladkou oplatku.