Grilované rybí filety s petrželovým máslem recept
Grilované rybí filety s petrželovým máslem jsou lehké a pikantní. Voní česnekem a čerstvou zelenou petrželkou. Přílohou může být třeba čerstvá zelenina.
Ingredience receptu
- 2 filety tresky
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Ze lžíce olivového oleje, utřeného česneku a lžičky citronové šťávy umícháme marinádu. Filety osolíme a okořeníme pepřem, marinádou potřeme z obou stran a uložíme je na půl hodiny do chladna.
Mezitím smícháme změklé máslo, lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky a lžičku citronové šťávy. Petrželové máslo necháme ztuhnou v ledničce.
Z filet opatrně setřeme zbytky marinády a na rozpáleném grilu je grilujeme 4 až 6 minut po každé straně,
Na každou porci položíme plátek petrželového másla, přidáme přílohu a můžeme podávat.