Rybí filé v troubě recept
Pokrmů z ryb není nikdy dost, ale jak je připravit, aby chutnaly i našim nejmenším? Inspirovala jsem se tak trochu u pejska a kočičky a dala do receptu to, co mým nejbližším nejvíce chutná. Nebojte se, žádný břichabol se nekonal. Naopak! Vzniklo jídlo, které si v našem jídelníčku našlo své pevné místo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 balení mražených kostek filé z tresky (cca. po 3 kusech)
- 5 vajec
- 100 g strouhaného sýra
- 20 g šunky
- sůl
- trocha pepře
- 1 lžička sušené bazalky nebo menší hrst čerstvé
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C.
Do většího pekáče rozprostřeme filé, to osolíme a zlehka opepříme.
V misce nebo větším hrnečku rozšleháme vajíčka, přidáme strouhaný sýr, bazalku a nadrobno nakrájenou šunku.
Filé vaječnou směsí zalijeme a zapékáme asi 25 - 30 minut. Až krusta lehce zhnědne, je hotovo.
Pokrm podáváme s rýží a zeleninovým salátem.