Losos se zázvorem a medem recept
Losos se zázvorem a medem je trochu neobvyklý, ale skvělý recept na přípravu této zdravé ryby. Kombinace zelené cibule, česneku a zázvoru je jedinečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 celý filet z lososa
- 1/3 hrnku sojové omáčky
- 1/3 hrnku pomerančového džusu
- 1 zelená cibulka
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1/4 hrnku medu
- 1 lžička sušeného česneku
Způsob přípravy
Losos se zázvorem a medem je trochu neobvyklý, ale skvělý recept na přípravu této zdravé ryby. Kombinace zelené cibule, česneku a zázvoru je jedinečná. Sušený česnek, zázvor, nakrájenou zelenou cibulku, med, sójovou omáčku a pomerančový džus smícháme v míse. Do jiné mísy nalijeme 2/3 hrnku této marinády a filet z lososa v ní marinujeme v chladnu nejméně půl hodiny.
Občas maso obrátíme. Zbývající marinádu zatím odložíme do chladna. Marinované maso položíme na rošt potřený olejem do grilu a grilujeme ho asi 15 až 20 minut. Během posledních 5 minut maso potřeme zbývající marinádou. Rybu podáváme s čerstvým zeleninovým salátem a s pečenými brambory.