Podzimní ovesná kaše recept
Skvělá podzimní snídaně, která vás zasytí prohřeje a nastartuje váš organismus v pošmourných mlhavých dnech.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Kaše:
- 80 g ovesných vloček
- (jemných)
- 250 g mléka
- 1/2 lžičky skořice
- 15 g vanilkového proteinu
- Tvaroh:
- 100 g tvarohu (měkkého)
- 1 lžička čekankového sirupu
- Jablka:
- 1 lžička přepuštěného másla
- 1 jablko
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička čekankového sirupu
- oříšky na ozdobu
Způsob přípravy
Nejprve si orestujeme na přepuštěném másle plátky jablka, dochutíme čekankovým sirupem a skořicí a jablka dáme stranou. V servírovací misce si smícháme tvaroh a čekankový sirup.
V pánvi si orestujeme na sucho ovesné vločky. Poté do pánve přilijeme mléko a mícháme do té doby, než nám začne kaše zhostne. Potom přidáme skořici a odstavíme z plotny. Nakonec do kaše přimícháme protein.
Ovesnou kaši servírujeme s tvarohem a restovanými jablky. Nakonec ji můžeme dozdobit nasekanými oříšky (např. vlašské a pistácie).