Pečená srnčí žebra recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí4 porce

Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy má zvěř dostatek potravy. Kdo má obavu z typického aroma masa, nemusí mít strach, jalovec se o tuto “vůni” spolehlivě postará.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 - 1,5 kg srnčích žeber
  • 1 cibule
  • 1 menší celer
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • Kořenící směs k naložení:
  • 7 kuliček jalovce
  • 7 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 hřebíčky
  • 1 čajová lžička koriandru
  • 1 čajová lžička tymiánu (lze použít i snítku čerstvého)
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru


Způsob přípravy

Žebra omyjeme, pečlivě osušíme a zbavíme blány, a to tak, že ostrý nůž zasuneme pod blánu, otáčíme s ním, aby se lehce uvolnila a pak ji za pomoci kuchyňské utěrky stáhneme. Zbytek odstraníme nožem. Pokud jsou žebra příliš velká, lze je rozpůlit za pomoci sekáčku.

V hmoždíři rozdrtíme koření pro naložení žeber. Do masa vetřeme olivový olej, posypeme ho kořením, zabalíme do potravinové folie a necháme přes noc odležet v lednici.

Druhý den maso vybalíme, osolíme a vložíme do pekáčku spolu s očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou a cibulí. Troubu předehřejeme na 180 °C, maso trochu podlijeme a pečeme přibližně dvě hodiny. V průběhu pečení ho kontrolujeme a dle potřeby ještě podléváme. Podáváme s bramborovou kaší nebo pečivem.

V koření naložená žebra skvěle chutnají i na grilu. Ten předehřejeme na 108 - 110°C a žebírka necháme v zakrytém grilu přibližně 8 hodin.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečená srnčí žebra recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečená srnčí žebra .
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená srnčí žebra .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená srnčí žebra

Kde najít informace



×