Nakládané houby v octě recept
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na pozdější dobu, je sterilování. Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg hub
- sůl
- špetka kyseliny citronové
- Nálev:
- 500 ml vody
- 250 ml octa
- 40 g krupicového cukru
- 30 g soli
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
Způsob přípravy
V hrnci svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření. Nálev necháme lehce vychladnout.
Houby očistíme, nakrájíme a povaříme asi 5 minut v osolené vodě, do níž jsme přidali špetku kyseliny citronové. Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout.
Houby naskládáme do vymytých sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme 25 minut při teplotě 85°C.