Nakládané houby v octě recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí8 porcí

Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na pozdější dobu, je sterilování. Vyzkoušejte recept na houby naložené v octě. Pro zavařování volte jen pevné a zdravé exempláře hub.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg hub
  • sůl
  • špetka kyseliny citronové
  • Nálev:
  • 500 ml vody
  • 250 ml octa
  • 40 g krupicového cukru
  • 30 g soli
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček černého pepře
  • 4 kuličky nového koření


Způsob přípravy

V hrnci svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření. Nálev necháme lehce vychladnout.

Houby očistíme, nakrájíme a povaříme asi 5 minut v osolené vodě, do níž jsme přidali špetku kyseliny citronové. Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout.

Houby naskládáme do vymytých sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme 25 minut při teplotě 85°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nakládané houby v octě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nakládané houby v octě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nakládané houby octě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nakládané houby v octě

Kde najít informace



×