Kategorie receptů
Naše nové recepty
Rychlý předkrm z parmské šunky
Rychlý předkrm z parmské šunky je jedinečný spojením slané chuti šunky se sladkostí zralé papáji. Připravíme ho během ně...
Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Sekaná
Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramb...
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k...
Česnečka se sýrem
Česnečka se sýrem je známá oblíbená polévka, která nám udělá dobře vždycky. Když si ji dopřejeme, uděláme dobrou věc pro ...
Květáková polévka
Květáková polévka je klasická a známá polévka a má spoustu variant. Jednou z nich je tato. Je velmi jednoduchá a výsledk...
Sýrová roláda se šunkou
Sýrová roláda se šunkou je předkrm, jehož příprava nezabere moc času a chutná i vypadá velmi dobře. Můžete ho připravit j...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se ...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád...
Šunkofleky
Šunkofleky jsou dávno oblíbené jídlo pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Můžeme je doplnit naloženou okurkou, nebo sa...
Sýrové chuťovky s ovocem a bylinkami
Sýrové chuťovky s ovocem a bylinkami jsou pochoutkou na letní párty nebo zajímavým předkrmem. Jako součást studené mísy m...
Salát Caesar
Salát Caesar je známý pikantní zeleninový salát. V horkém létě může klidně nahradit celé jídlo. Rozhodně bude chutnat naš...
Caprese salát
Caprese salát je jedním ze zdravých a chutných italských salátů. Použité suroviny obsahují mnoho zdraví prospěšných látek...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Marinovaná Mozzarella
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. ...
Předkrm z jicama s limetkovou šťávou a chilli kořením
Předkrm z jicama s limetkovou šťávou a chilli kořením je velmi zdravé jídlo. Jicama je mexická zelenina podobná řepě a jí...
Plněné fíky
Plněné fíky připravíme během chvilky a hned máme neobvyklý a lahodný moučník. Uchováváme-li ho v ledničce, před podáním h...
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu je lehoučké letní jídlo, můžeme ho podávat s pečivem, nebo k němu přidáme jogurt...
Vařené krevety se zázvorem
Vařené krevety se zázvorem můžeme podávat jako výborný předkrm. Jako hlavní jídlo chutnají nejlépe s vařenou rýží. Krevet...
Sýrové koule s ořechy a datlemi
Sýrové koule s ořechy a datlemi jsou populární předkrm, nebo lahodné pohoštění k vínu. Musí se s přípravou začít den před...
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
Šunka s hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku. Nezvyklé koření do...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Špenátový koláč (quiche)
Špenátový quiche je pochoutka, kterou velmi rychle připravíte pro své hosty, nebo sami sobě jako lehkou večeři. V tom pří...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Závitky plněné slaninou a nivou
Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat t...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Zapečené nové brambory s čedarem
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezó...
Zapečené filé se špenátem
Zapečené filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle připravíme voňavé...
Vydatná polévka s těstovinami
Vydatnou polévku servírujeme jako samostatnou večeři s opečeným česnekovým chlebem. Může být ale i součástí oběda s nějak...
Zapečené rizoto s parmezánem
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně kré...
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Vinný střik se Sprite a mátou
Vinný střik se Sprite a mátou je osvěžující, trochu jiný nápoj, než známé klasické vinné střiky. Rozhodně mu Sprite, což ...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Tzatziki
Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si naseká...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, b...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Slaný koláč s pórkem
Slaný koláč s pórkem je jedno z klasických francouzských jídel. Můžeme ho podávat jako předkrm, nebo jako lehkou večeři, ...
Sýrové sušenky
Křupavé sýrové sušenky podáváme jako chuťovky k pivu nebo vínu. Můžeme k receptu přidat kmín, pepř, mák nebo lněná semínk...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule na...
Rebarborový koláč se zázvorem
Rebarborový koláč se zázvorem je hebký, vlahý moučník, který v rebarborové sezóně určitě upečte. Je lehce navinulý a s př...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky podáváme za studena. Místo mražené zeleniny můžeme klidně použít čerstvou s...
Rychlé lasagne
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených t...
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka je jen jednou z mnoha výborných rybích pomazánek, které známe. Mažeme ji na plátky bagety nebo chleb...
Rajčata s mozzarellou
Skvělý rajčatový pokrm do práce nebo jen tak. Opláchnutá rajčata nakrájíme na malé kousky. Mozzarellu bez nálevu na...