Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem recept
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k pivu i vínu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g hroznového vína
- 125 g másla
- olej
- 250 g sýra eidam
- 100 g šunky
- 500 g tvarohu nebo sýr Cottage
- 200 g sýru niva
- pistácie
- sůl
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- mletý bílý pepř
Způsob přípravy
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k pivu i vínu. Najemno nastrouháme nivu, smícháme s nadrobno nasekanými pistáciemi a zelenou petrželkou. Přidáme změklé máslo, tvaroh nebo Cottage, osolíme a opepříme bílým pepřem. Důkladně v míse všechno promícháme a dáme na nějakou dobu do ledničky. Bagetu rozkrojíme, nebo si připravíme plátky toustového chleba.
Jako první vrstvu pokládáme plátek eidamu, pak plátek šunky. Na něj natřeme pomazánku z plísňového sýra. Na pomazánku dáme pár kuliček hroznového vína a zase překryjeme pomazánkou. Poslední vrsty jsou zase eidam a šunka. Sendvič přiklopíme, můžeme ho ještě ozdobit dle vlastní fantazie a chuti a můžeme podávat, nebo ho uchováme v ledničce.