Vepřové kotlety na žampionech recept
Vepřové kotlety na žampionech a bramborová kaše nebo šťouchané brambory. Jednoduchý recept a výsledkem je vynikající chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřové kotlety
- 100 g žampionů
- 1 bílá cibule
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžíce olivového oleje
- masový vývar
- sůl
- mletý černý pepř
- sušený česnek
Způsob přípravy
Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a na horkém oleji je zprudka osmažíme z každé strany 4 minuty. Pak je odložíme na talíř. Do výpeku nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova.
Nyní k cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, špetku sušeného česneku, Solamyl, krátce podusíme a přidáme osmažené kotlety. Vše zalijeme vývarem, promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne.
Nakonec necháme vývar vydusit, můžeme dochutit kořením, nebo přidat nasekanou petrželku.