Čočka na kyselo recept
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čočky
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- ocet
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny. Čočku namočíme asi na hodinu do studené vody a pak ji uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.
V hrnci na sádle zpěníme cibulku pokrájenou nadrobno a osmažíme ji dozlatova. Pak k ní přisypeme mouku a podlijeme trochou vody ve které jsme uvařili čočku. Ochutíme octem, solí a pepřem a chvíli povaříme. Pak vše vlijeme do vařené čočky a důkladně promícháme.
Komentáře Čočka na kyselo
Moc dobrá