Zapečené nové brambory s čedarem recept
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezóně nových brambor je jejich chuť s čedarem neodolatelná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 vajec
- 250 g nových brambor
- 100 ml mléka
- 140 g nakrájeného studeného másla
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 nakrájené jarní cibulky
- 200 ml smetany
- 250 g čedaru
- 225 g hl. mouky
- voda
- sůl
Způsob přípravy
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezóně nových brambor je jejich chuť s čedarem neodolatelná. Nejprve připravíme těsto uhnětením mouky, másla, 1 žloutku, trochy vody, špetky soli a moučkového cukru. Těsto necháme Ve folii 20 minut odležet v lednici. Potom zapékací misku vytřeme máslem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. V troubě zahřáté na 200 stupňů pečeme těsto asi 5 minut.
Pak misku s těstem naplníme brambory nakrájenými na kousky, čedarem, který také pokrájíme na menší kousky a nasekanou zelenou jarní cibulkou. Podle chuti osolíme. Mléko, vejce a smetanu rozšleháme a směsí zalijeme brambory se sýrem. V troubě zahřáté na 160 stupňů pak zapékáme asi 45 minut. Jídlo nakonec posypeme zbytkem pokrájených jarních cibulek.