Sůl s medvědím česnekem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření130 minPočet porcí2 porce

Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrmy. Na jaře se přímo nabízí, abyste sůl obohatili o bylinku medvědí česnek. Její chuť je štiplavá a dodá pokrmům říz.

Ingredience receptu

  • 500 g hrubozrnné soli
  • 200 g medvědího česneku


Způsob přípravy

Medvědí česnek propláchneme pod tekoucí vodou, oklepeme a vysušíme. Tužší stonky odřízneme a listy rozmixujeme na jemnou pastu v mixéru.

K pastě přisypeme sůl a vše krátce promixujeme.

Sůl s medvědím česnekem natřeme na plech vyložený pečícím papírem a dvě hodiny ji necháme sušit na 80°C.

Po dvou hodinách sůl z plechu seškrábeme, rozmělníme ji a uložíme do uzavíratelných sklenic. Ideální je skladovat sůl v chladu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sůl s medvědím česnekem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu sůl medvědím česnekem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sůl s medvědím česnekem


×