Sůl s medvědím česnekem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření130 minPočet porcí2 porce

Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrmy. Na jaře se přímo nabízí, abyste sůl obohatili o bylinku medvědí česnek. Její chuť je štiplavá a dodá pokrmům říz.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hrubozrnné soli
  • 200 g medvědího česneku


    Způsob přípravy

    Medvědí česnek propláchneme pod tekoucí vodou, oklepeme a vysušíme. Tužší stonky odřízneme a listy rozmixujeme na jemnou pastu v mixéru.

    K pastě přisypeme sůl a vše krátce promixujeme.

    Sůl s medvědím česnekem natřeme na plech vyložený pečícím papírem a dvě hodiny ji necháme sušit na 80°C.

    Po dvou hodinách sůl z plechu seškrábeme, rozmělníme ji a uložíme do uzavíratelných sklenic. Ideální je skladovat sůl v chladu.


    Přidat komentář

    Pro přidání komentáře k Sůl s medvědím česnekem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Sůl s medvědím česnekem.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu sůl medvědím česnekem .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Sůl s medvědím česnekem

    Kde najít informace



    ×