Sůl s medvědím česnekem recept
Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrmy. Na jaře se přímo nabízí, abyste sůl obohatili o bylinku medvědí česnek. Její chuť je štiplavá a dodá pokrmům říz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hrubozrnné soli
- 200 g medvědího česneku
Způsob přípravy
Medvědí česnek propláchneme pod tekoucí vodou, oklepeme a vysušíme. Tužší stonky odřízneme a listy rozmixujeme na jemnou pastu v mixéru.
K pastě přisypeme sůl a vše krátce promixujeme.
Sůl s medvědím česnekem natřeme na plech vyložený pečícím papírem a dvě hodiny ji necháme sušit na 80°C.
Po dvou hodinách sůl z plechu seškrábeme, rozmělníme ji a uložíme do uzavíratelných sklenic. Ideální je skladovat sůl v chladu.