Zapečené rizoto s parmezánem recept
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g slaniny
- 300 g rýže na rizoto
- 700 ml kuřecího vývaru
- 25 g másla
- 1 cibule
- 150 g cherry rajčat
- 1/2 sklenky bílého vína
- 50 g strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje. Na vysoké pánvi smažíme na kousky nakrájenou slaninu, až se vypeče dozlatova. Přidáme máslo, nakrájenou cibuli, promícháme a smažíme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.Pak přidáme pokrájená cherry rajčátka , bílé víno a vše krátce podusíme.
Přidáme rýži uvařenou téměř doměkka v kuřecím vývaru a vše promícháme. Do vymazané zapékací misky vyklopíme připravenou směs a lehce posypeme parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů) přibližně 20 minut. Pak do rizota vmícháme zbytek parmezánu. Parmezánem můžeme i posypat jednotlivé porce před podáváním.