Zapečené rizoto s parmezánem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g slaniny
  • 300 g rýže na rizoto
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 25 g másla
  • 1 cibule
  • 150 g cherry rajčat
  • 1/2 sklenky bílého vína
  • 50 g strouhaného parmezánu


Způsob přípravy

Zapečené rizoto s parmezánem je chutný a lehce stravitelný pokrm, jehož příprava vám nezabere příliš času. Jeho jemně krémová konzistence a vynikající chuť vám učaruje. Na vysoké pánvi smažíme na kousky nakrájenou slaninu, až se vypeče dozlatova. Přidáme máslo, nakrájenou cibuli, promícháme a smažíme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.Pak přidáme pokrájená cherry rajčátka , bílé víno a vše krátce podusíme.

Přidáme rýži uvařenou téměř doměkka v kuřecím vývaru a vše promícháme. Do vymazané zapékací misky vyklopíme připravenou směs a lehce posypeme parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů) přibližně 20 minut. Pak do rizota vmícháme zbytek parmezánu. Parmezánem můžeme i posypat jednotlivé porce před podáváním.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečené rizoto s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečené rizoto s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečené rizoto parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečené rizoto s parmezánem
For Gastro 2022


×