Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g jogurt bílý
  • 1 lžíčka koření kari
  • 1 lžička hořčice dijonské
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 4 ks brambor
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Čerstvý bílý jogurt smíchejte s kari kořením, dijonskou hořčicí, chilli kečupem a sójovou omáčkou, mírně osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily do jednolité směsi.

Kuřecí plátky zlehka naklepejte, naložte do marinády a vložte na 3 hodiny do lednice. Nejlepší bude, když je budete moci ponechat v marinádě přes noc.

Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a z každé strany je na rozpáleném oleji opečte.

Maso na stejném oleji ogrilujte z každé strany a podávejte s opečenými bramborami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilované kuřecí plátky jogurtové marinádě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě

Kde najít informace



×