Šunka s hráškem, mátou a estragonem recept
Šunka s hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vařené šunky
- 2 lžíce nasekané čerstvé máty
- 3 hrnky mraženého nebo čerstvého hrášku
- 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
- 3 lžíce nesoleného másla
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Šunka s hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku. Nezvyklé koření dodá pokrmu vyjímečnou chuť a jeho rychlá příprava je také jedním z důvodů, proč tento recept vyzkoušet. Do hrnce s osolenou vodou vložíme hrášek, přivedeme k varu a vaříme asi tak 5-8 minut, podle velikosti hrášku.
Jakmile je měkký, hrnec odstavíme z plotny a vodu slijeme. K hrášku pak přidáme vařenou šunku nakrájenou na kostičky, máslo, nasekanou mátu a estragon. Dobře promícháme až se máslo rozpustí. Dosolíme a opepříme dle chuti a můžeme podávat. Ozdobíme snítky máty a estragonu.