Šunkofleky recept
Šunkofleky jsou dávno oblíbené jídlo pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Můžeme je doplnit naloženou okurkou, nebo salátem z jiné nakládané zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g uzeného lehce prorostlého masa
- 2 lžíce másla
- 5 vajec
- 1 balení fleků
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Šunkofleky jsou dávno oblíbené jídlo pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Můžeme je doplnit naloženou okurkou, nebo salátem z jiné nakládané zeleniny. Nejprve uvaříme fleky podle návodu na obalu v osolené vodě. Zvlášť uvaříme uzené maso a vodu slijeme. V pekáči mezitím rozpustíme máslo a předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky, smícháme s uvařenými flíčky a nasypeme do pekáče. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci s mletým pepřem a zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.