Smažené cibulové kroužky recept
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velké bílé cibule
- olej
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- 1 lžíce polohrubé mouky
- kečup
- tatarská omáčka
- zakysaná smetana
- 1 lžíce sody
- 2 lžíce solamylu
Způsob přípravy
Smažené cibulové kroužky můžeme podávat jako předkrm. Také se hodí jako pochoutka k pivu či vínu. Oloupané cibule nakrájíme opatrně na pravidelné kroužky. Osolíme je a posypeme trochou polohrubé mouky. V míse rozmícháme vejce s hladkou moukou, přidáme sodu, solamyl a trochu soli.
Cibulové kroužky namočíme v této směsi a hned je smažíme v rozpáleném oleji dorůžova. Pak je necháme na papírových ubrouscích okapat. Jako dip použijeme kečup, tatarskou omáčku nebo zakysanou smetanu.