Rychlé lasagne recept
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených těstovin a bez bešamelu, takže je postup opravdu velice jednoduchý na přípravu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg mixu mletého hovězího a vepřového masa
- 1 mrkev
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 1 malá cibule
- olivový olej
- 2 dcl červeného vína
- směs bylinek – oregano, bazalka, plocholistá petržel, rozmarýn
- mletý pepř
- sůl
- 800 g drcených rajčat
- 250 g sušených lasagní
- 200 g parmezánu
Způsob přípravy
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených těstovin a bez bešamelu, takže je postup opravdu velice jednoduchý na přípravu. Zeleninu nakrájíme na maší kostičky a osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, promícháme a orestujeme, podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Směs okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí, přidáme drcená rajčata a dusíme na mírném ohni cca hodinu.
Připravená směs musí mít dostatek šťávy, aby ji mohly lasagne při pečení absorbovat. Na dno zapékací mísy či pekáče dáme část masové směsi, poté poklademe vrstvou suchých lasagní, poté opět masovou směs a posypeme vrstvu nastrouhaného parmezánu. Celý postup opakujeme dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut při 180 °C.