Sdílet:

Kuře na paprice recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se od té doby nic nezměnilo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 porce kuřete
  • 2 dl smetany
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • 30 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1 cibule


Způsob přípravy

Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se od té doby nic nezměnilo. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, těstoviny nebo noky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole rozpustíme máslo a cibulku v něm dozlatova osmahneme. Nyní přidáme osolené porce kuřete, zasypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme trochou vody a zvolna přikryté dusíme .

Během dušení občas promícháme a je-li třeba podlijeme vodou. Na pánvičce si mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je kuře měkké, vyndáme ho z kastrolu, zbylou šťávu zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a povaříme asi 15 minut. Pak zalijeme smetanou, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Hotovou omáčku přecedíme, podle chuti dosolíme a přelijeme jí porce kuřete.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuře na paprice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuře na paprice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuře paprice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuře na paprice

Kde najít informace



×