Kuře na paprice recept
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se od té doby nic nezměnilo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce kuřete
- 2 dl smetany
- mletá červená paprika
- sůl
- 30 g hladké mouky
- 40 g másla
- 1 cibule
Způsob přípravy
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se od té doby nic nezměnilo. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, těstoviny nebo noky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole rozpustíme máslo a cibulku v něm dozlatova osmahneme. Nyní přidáme osolené porce kuřete, zasypeme mletou sladkou paprikou, zalijeme trochou vody a zvolna přikryté dusíme .
Během dušení občas promícháme a je-li třeba podlijeme vodou. Na pánvičce si mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je kuře měkké, vyndáme ho z kastrolu, zbylou šťávu zahustíme jíškou, dobře rozmícháme a povaříme asi 15 minut. Pak zalijeme smetanou, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Hotovou omáčku přecedíme, podle chuti dosolíme a přelijeme jí porce kuřete.