Sdílet:

Makrela na grilu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdravé jídlo s výraznou chutí, které se dá připravovat nejen v letním grilovacím období.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 čerstvé makrely
  • mletý černý pepř
  • 2 nadrobno nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvý rozmarýn


Způsob přípravy

Rozmarýn rozdrtíme v misce, přidáme olej, pepř, trochu soli a česnek. Touto marinádou potřeme makrely , které jsme předtím rozkrojili podélně na poloviny. Ryby pak necháme v lednici marinovat asi 2 až 3 hodiny.

Předem si předehřejeme gril na střední až vyšší teplotu. Makrely nejprve grilujeme kůží nahoru přibližně 5 až 7 minut. Pak je obrátíme, potřeme zbytkeme marinády a znovu grilujeme 5 až 7 minut.

Grilované makrely můžeme podávat s kouskem čerstvého pečiva, nebo s pečenými brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Makrela na grilu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Makrela na grilu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu makrela grilu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Makrela na grilu

Kde najít informace



×