Frankfurtská polévka recept
Kdo má rád hutné polévky, určitě mu udělá radost frankfurtská polévka.
Ingredience receptu
- sůl
- 1 polévková lžíce sladká paprika - mletá
- černý pepř - mletý
- 1 polévková lžíce tuk např. sádlo, olej
- 2 polévkové lžíce mouka - hladká
- 5 ks velké brambory
- 10 dkg uzenina např. frankfurtský párek
- 3 stroužky český česnek
- 1 ks kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Oškrábeme si brambory a rozkrájíme na malé kousky.
Česnek a cibuli zbavíme slupky a také rozkrájíme.
Vezmeme si hrnec a vložíme tuk. Přisypeme cibuli a červenou papriku. Metličkou vmícháme postupně hladkou mouku. Přilijeme vodu. Osolíme a okořeníme. Já dávám i bujón.
Vysypeme česnek. Potom přijdou na řadu rozkrájené brambory. Vaříme.
Oloupeme si uzeninu a pokrájíme ji. Dáme do hrnce a chviličku povaříme.
Servírujeme s oblíbeným pečivem. Dle libosti můžeme použít k dochucení zakysanou smetanu.