Farmářské kuře s brambory recept
Farmářské kuře s brambory je voňavé jídlo připravené v troubě v jednom pekáči. Báječná večeře nebo oběd pro celou rodinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 grilované kuře
- 2 hrnky strouhaného čedaru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce nesoleného másla
- 1/2 hrnku smetany
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku nakrájené zelené jarní cibulky
- 4 lžičky farmářského koření
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 kg malých červených brambor
Způsob přípravy
Farmářské kuře s brambory je voňavé jídlo připravené v troubě v jednom pekáči. Báječná večeře nebo oběd pro celou rodinu. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme do ní brambory a vaříme je 10 až 12 minut. Pak je prolijeme studenou vodou, oloupeme a rozmačkáme na hrubší kaši. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Grilované kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnku smícháme mléko s moukou a smetanou, za stálého míchání zahřejeme na střední teplotu.
Přidáme špetku pepře, farmářské koření, trochu osolíme a promícháme. Do pekáče vymazaného máslem rozprostřeme brambory, na ně rozložíme kuřecí maso, posypeme strouhaným sýrem a cibulkou a nakonec zalijeme kořeněnou omáčkou. Vše pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví a povrch jídla se zabarví dozlatova. Před podáváním můžeme jednotlivé porce posypat nakrájenou zelenou cibulkou nebo nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.