Kuřecí polévka s rýží recept
Kuřecí polévka s rýží je sytá a zároveň velmi osvěžující. Můžeme k ní zakousnout čerstvé pečivo, nebo si na ní pochutnat bez přílohy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 zelené jarní cibulky
- 2 nakrájené celerové stonky
- 1 hrnek vařené bílé rýže
- 1 utřený stroužek česneku
- 2 mrkve nakrájené na kostky
- 1 l kuřecího bujónu
- 1 cibule nasekaná nadrobno
- 250 g kuřecího masa nakrájeného na malé kousky
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Kuřecí polévka s rýží je sytá a zároveň velmi osvěžující. Můžeme k ní zakousnout čerstvé pečivo, nebo si na ní pochutnat bez přílohy. Ve velkém hrnci zahřejeme olej a nasypeme do něho nakrájené kuřecí maso, které jsme okořenili pepřem a solí a posypali citronovou kůrou. Maso za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, až zhnědne.
Nyní do hrnce přidáme cibuli a česnek a 2 minuty oboje restujeme s masem. Vše pak zalijeme kuřecím vývarem, přidáme celer a mrkev, polévku přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Nyní je čas přidat do polévky vařenou rýži, citronovou šťávu, zelenou cibulku a ještě 5 minut polévku povařit. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem podle své chuti.