Svíčková omáčka s hovězím masem recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 50g máslo
  • 50g petržel
  • 100g hořčice
  • 100g pěkná mrkev
  • sůl
  • 3 lístečky bobkový list
  • cukr např. krupice
  • 3 polévkové lžíce olej
  • šťáva z citrónu
  • 600g svíčková - hovězí
  • 50g celer
  • 8 kuliček nové koření
  • 50g slanina
  • 100g mouka - hladká (nebo polohrubá)
  • 1 ks kuchyňská cibule
  • 250 ml smetana (nebo zakysaná smetana)
  • 8 kuliček pepř černý - celý


Způsob přípravy

Do hrnce si nalijeme trochu oleje a přisypeme omytou a rozkrájenou zeleninu a cibuli. Osmahneme.

Musím se přiznat, že když nestíhám, použiji zmrazenou zeleninovou směs pod svíčkovou.

Nandáme hořčici a vhodíme koření. Přidáme sůl. Osladíme a zakápneme maličko šťávou z citrónu. Dolijeme vodu.

První varianta další úpravy: Do této zeleninové směsi dáme hovězí maso, které jsme si předtím prošpikovali (slaninou) a vaříme. Potom maso vyndáme, zahustíme polohrubou moukou a zakysanou smetanou. Přilijeme maličko šťávy z citrónu, cukr a robotem rozmixujeme. Nebo druhá varianta: Maso (prošpikované slaninou) dáme do zeleninové směsi a necháme v lednici den (24 hodin) uležet. Potom pečeme v troubě. Maso vyndáme. Dolijeme vodu. Hustotu upravíme jíškou (hladká mouka s máslem). Vaříme. Osladíme, zakápneme citrónem, lehce osolíme. Robotem rozmixujeme spolu se smetanou.

Vložíme maso a můžeme podávat. Příloha je domácí knedlík s brusinkami a kolečkem citrónu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Svíčková omáčka s hovězím masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu svíčková omáčka hovězím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Svíčková omáčka s hovězím masem

Kde najít informace



×