Pomalu vařená krůtí prsa na víně recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí8 porcí

Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vařené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g kuřecích prsou
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 g slaniny
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 bobkové listy
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vařené brambory. Krůtí maso upravíme do tvaru rolády a tu pevně svážeme potravinářským provázkem. Povrch rolády ze všech stran osolíme, opepříme a obalíme v jemně nasekaném tymiánu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní ze všech stran opečeme. Opečenou roládu přendáme na talíř a do pánve nasypeme mrkev nakrájenou na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno a vše krátce orestujeme.

Přidáme do pánve bobkové listy a krůtí roládu a vše zalijeme vínem a vývarem. Hrnec zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu a pak zvolna při nižší teplotě vaříme 3 až 4 hodiny. Hotovou roládu opět přendáme na talíř a zeleninu se zbylým vývarem rozšleháme na hladkou omáčku. Bobkové listy před tím odstraníme. Moukou rozmíchanou v trošce vody omáčku zahustíme a už jen krátce povaříme. Podle potřeby ještě omáčku dosolíme a okořeníme pepřem. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme ji na plátky. Podáváme společně s omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomalu vařená krůtí prsa na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu vařená krůtí prsa víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu vařená krůtí prsa na víně

Kde najít informace



×