Thajské hovězí kari recept
Thajské hovězí kari je exotický pokrm, který stojí za to ochutnat. Toto pomalu dušené hovězí, doplněné patřičným kořením je totiž výborné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg hovězího masa (žebro nebo hrudí)
- 2 limetky
- špetka anýzu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce hnědého cukru
- 50 ml rybí omáčky
- špetka koriandru
- 50 ml rýžového vinného octa
- 2 cm zázvoru
- 1 zelená chilli paprička
- 3 stroužky česneku
- 2 stonky citronové trávy
- 3 lžíce podzemnicového oleje
Způsob přípravy
Thajské hovězí kari je exotický pokrm, který stojí za to ochutnat. Toto pomalu dušené hovězí, doplněné patřičným kořením je totiž výborné. Ve velké pánvi zahřejeme olej a ze všech stran na něm opečeme maso dohněda. Pak maso přendáme na zvláštní talíř. Zbývající olej, nastrouhaný zázvor, nadrobno nasekanou papričku chilli, utřený česnek, nasekanou citrónovou trávu a polovinu koriandru ušleháme v kuchyňském robotu do hrubé pasty.
Pastu nalijeme do pánve, několik minut ji zahříváme a pak přidáme maso a všechny ostatní přísady kromě limetkové šťávy a zbývajícího koriandru. Při střední teplotě zvolna dusíme maso přibližně 7 až 8 hodin. Jakmile začne maso odpadávat od kostí, kosti odstraníme a maso v pánvi rozdrtíme vidličkou. Nakonec kari dochutíme limetkovou šťávou a zbývajícím koriandrem.