Pečený losos s parmezánem recept
Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikantním sýrem je jedinečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g čerstvého lososa
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnku Panko strouhanky
- mletý černý pepř
- sůl
- nasekaná zelená petrželka
- extra panenský olivový olej
Způsob přípravy
Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikantním sýrem je jedinečná. Troubu předem předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si pekáč a vyložíme ho pečícím papírem. V malé misce smícháme lžíci oleje, utřený česnek, nasekanou petrželku, strouhanku a parmezán. Lososa položíme na pečící papír do pekáče a potřeme ho po celém povrchu olejem.
Pak ho osolíme a okořeníme mletým pepřem. Nyní sýrovou směsí z misky posypeme celou rybu a obložíme ji plátky citronu. V předehřáté troubě pečeme takto připraveného lososa asi 10 minut, až začne hnědnout. Nakonec před podáváním můžeme ještě lososa pokapat trochou citronové šťávy. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory a s čerstvou zeleninou.