Dýňový cheesecake recept
Dýňový cheesecake je nekomplikovaný, vláčný a lahodný koláč. Oranžová dýně mu dodá tu správnou barvu a med a skořice zase tu báječnou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 110 g másla
- špetka mleté skořice
- 400 g sýra Lučina
- 200 g dýně Hokaido
- 100 g cukru krupice
- 2 lžíce medu
- 1 citron
- 250 g sušenek
- smetana ke šlehání - na zdobení
Způsob přípravy
Dýňový cheesecake je nekomplikovaný, vláčný a lahodný koláč. Oranžová dýně mu dodá tu správnou barvu a med a skořice zase tu báječnou chuť. Nejprve si upečeme korpus.V mixéru rozdrtíme sušenky, přidáme změklé máslo, 1 vejce, trochu nastrouhané citronové kůry a špetku skořice. Umícháme těsto, které pak vtlačíme do vymazané koláčové formy. Okraje těsta necháme trochu zvednuté a tloušťka korpusu by měla být 1 až 1,5 centimetru. V troubě předehřáté na 200 stupňů ho pečeme přibližně 15 minut.
Dýni oloupeme a dužinu bez jader nastrouháme na jemno. Zbylá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, medem, sýrem a šťávou z citronu. Nakonec vmícháme dýni. Hotový krém nalijeme na upečený korpus a v troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme asi 35 minut. Hotový dort necháme vychladnout a uložíme ho na několik hodin do ledničky. Při podávání jednotlivé porce ozdobíme ušlehanou smetanou.