Smetanové dýňové těstoviny recept
Smetanové dýňové těstoviny je jídlo které nás zahřeje a nasytí nejen v sychravých dnech. Recept je velmi jednoduchý a rychlý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 375 g těstovin
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 20 g másla
- 300 ml smetany
- 500 g máslové dýně
- 3 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Smetanové dýňové těstoviny je jídlo které nás zahřeje a nasytí nejen v sychravých dnech. Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu. Dýni oloupeme a nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké plátky. Ve velké a hluboké pánvi zahřejeme olej společně s máslem. Přidáme nasekané vlašské ořechy a utřený česnek a krátce osmahneme.
Nyní přidáme dýni a dusíme ji na pánvi přibližně 2 minuty za stálého míchání. Přidáme parmezán a smetanu a asi 2 minuty znovu vše povaříme. Nakonec do omáčky nasypeme uvařené těstoviny, jídlo osolíme a opepříme a dobře promícháme. Podáváme teplé.