Škvarkové placky se zelím recept
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné všude, takže ...
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g kysaného zelí
- 200 až 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 150 g škvarků
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Kysané zelí bez nálevu pokrájíme na menší kousky. Také škvarky rozsekáme nadrobno. Zelí, škvarky, mouku a vejce rozmícháme v míse na hladké těsto. Přidáme špetku soli a pepře a je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky.
Z těsta vytvoříme placky a ve vyšší pánvi je na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme je jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k pečeným masem.