Kuře Vindaloo recept
Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne jen opravdoví milovník chilli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- cca 600g kuřecího masa
- naložíme do koření:
- 1 lžíce římského kmínu
- 1/2 lžíce černého pepře
- 1/2 lžičky kardamonu
- 1/2 lžičky hřebíčku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička skořice
- cca 500ml hovězího vývaru
- 1 větší cibule
- 3 rajčata bez slupky
- 1 lžička stouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 3 ks silně pálivých chilli papriček
- cca 1/2 lžíce cukru
- cca 5ml jablečného octa
- 1 polévková lžíce kurkumy
- sůl dle chuti
- olej na osmažení
Způsob přípravy
Maso si nakrájíme a naložíme do koření, dáme do ledničky odležet. Mezitím si nakrájíme zbytek ingrediencí.
Přibližně po hodině osmahneme na pánvi na jemno nakrájenou cibuli, přihodíme hořčičné semínko a po chvíli maso. Orestuje a přidáme rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, kurkumu a jablečný ocet + cukr dle chuti.
Nakonec přilijeme hovězí vývar a dusíme přibližně 40 minut.
Servírujeme s rýží nebo indickými plackami čapátí. Vhodný je také jogurtový nápoj lassí či salát raita, jelikož mléčné výrobky sráží pálivost.