Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem recept
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- mletý černý pepř
- 400 g růžičkové kapusty nakrájené na čtvrtiny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 vepřové kotlety
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru
- jemně nakrájená zelená cibulka - podle chuti
Způsob přípravy
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory. Pepř, utřený česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a hnědý cukr smícháme v malé misce. Vepřové kotlety očistíme a osušíme,zlehka naklepeme a okořeníme je pepřem a solí. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce rostlinného oleje, přidáme 1 lžíci másla a vše zahřejeme na střední teplotu. Do rozpáleného tuku vložíme kotlety a po obou stranách je opékáme až zhnědnou. Nyní maso přendáme na talíř a do pánve nasypeme zázvorovou směs.
Snížíme teplotu, maso přidáme do pánve, obalíme ho ze všech stran ve směsi se zázvorem a opékáme ho 3 až 4 minuty po obou stranách. Po této době přendáme maso znovu na talíř, do pánve přidáme zbývající máslo, podle potřeby trochu oleje a rozkrájenou kapustu. Okořeníme solí a pepřem a další 3 minuty kapustu dusíme na pánvi do měkka. Do pánve s hotovou kapustou vrátíme vepřové kotlety a můžeme jídlo podávat. Na talíři můžeme maso ještě posypat nakrájenou zelenou jarní cibulkou.