Sdílet:

Dýňová polévka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tento skvělý recept na Dýňovou polévku k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuchařského workshopu. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,5l kuřecího vývaru
  • 0,5ks dýně Hokkaidó nebo máslové dýně
  • 2ks mrkve
  • ¼ks cibule
  • 100ml smetany ke šlehání
  • kousek másla
  • špetka muškátového oříšku nebo květu
  • špetka pepře
  • špetka soli


Způsob přípravy

V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Vsypeme pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 min opékáme. Poté ji zalijeme kuřecím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne.

Vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek nebo květ a necháme přejít varem. Poté rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.

Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňová polévka
For Gastro 2022


×