Pomalu vařený lilek recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření8 minPočet porcí6 porcí

Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g lilku
  • 1 lžička koriandrových semen
  • 300 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 50 g sušených rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • malý kousek fenyklu nakrájený na plátky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zálivka:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kaparů
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • špetka nadrobno nasekané pažitky
  • špetka nadrobno nasekané petrželky
  • špetka nadrobno nasekané bazalky
  • pro zdobení:
  • sýr feta
  • opražené mandle
  • kroužky červené cibule


Způsob přípravy

Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomuto jídlu skvělou přílohou. Do kastrolu nalijeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a utřený česnek. Lilek nakrájíme na kostky a společně s překrájenými rajčaty a plátky fenyklu ho přidáme do kastrolu. Vše posypeme semínky koriandru, opepříme a osolíme.

Obsah kastrolu přivedeme k varu, snížíme tepotu a zvolna vaříme několik hodin (6 až 8). Zálivku připravíme ušleháním všech udaných přísad. Vařenou zeleninu přelijeme zálivkou a posypeme kroužky cibule, praženými mandlemi a rozdrceným sýrem feta. Opečený chléb přidáme jako přílohu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomalu vařený lilek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pomalu vařený lilek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu vařený lilek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu vařený lilek

Kde najít informace



×