Lasagne s mletým hovězím masem recept
Lasagne s mletým hovězím masem voní sýrem a bylinkami, a může to být skvělá teplá večeře pro celou rodinu. Těstoviny mají v oblibě přece i děti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 105 gramů lasagní
- 400 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 2 nadrobno nasekané cibule
- 400 g naložených rajčat
- 320 g hrubě nastrouhané mrkve
- 1 lžíce nasekaného zeleného tymiánu
- 1 lžíce balzamikového octa
- zeleninový vývar nebo voda
- 2 stroužky česneku
- 175 g nadrobno nakrájené celerové natě
- řepkový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- omáčka:
- 400 ml mléka
- 1 lžíce másla
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 15 g strouhaného parmezánu
- 1 bobkový list
- 50 g polohrubé mouky
Způsob přípravy
Lasagne s mletým hovězím masem voní sýrem a bylinkami, a může to být skvělá teplá večeře pro celou rodinu. Těstoviny mají v oblibě přece i děti. Na vysoké pánvi zahřejeme olej a 5 až 10 minut na něm smažíme cibuli, celer, mrkev a utřený česnek. Pak přidáme mleté maso a vše promícháme. Když se maso trochu opeče, přidáme do pánve nakrájená rajčata, špetku pepře, tymián, balzamikový ocet, rajčatové pyré a trochu vody. Vše zvolna vaříme ještě 5 minut za občasného zamíchání. Podle chuti směs osolíme. Připravíme si omáčku. Nejprve usmažíme z másla a mouky světlou jíšku.
Tu zalijeme mlékem, přidáme bobkový list a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou omáčku okořeníme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Připravený plát lasagní položíme do vymazané zapékací misky, navrstvíme na něj masovou směs,zalijeme částí omáčky, pak položíme další plát, opět ho pokryjeme masovou směsí a omáčkou a nakonec zakryjeme posledním plátem těstovin. Povrch posypeme strouhaným sýrem a v mírně předehřáté troubě zvolna pečeme 30 až 35 minut. Po upečení necháme lasagne odpočívat 15 minut a můžeme je podávat.