Pečená dýňová polévka s jablky recept
Pečená dýňová polévka s jablky je skvělý nápad jak si v sychravých podzimních dnech pochutnat na něčem hřejivém a voňavém. Jako vhodný doplněk mohou být i nasucho opečené chlebové krutony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 jablko
- 450 g dýně
- 1 cibule
- špetka kajenského pepře
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- zdobení:
- nasekaná čerstvá petržel
- dýňová semínka
- granátové jablko
Způsob přípravy
Pečená dýňová polévka s jablky je skvělý nápad jak si v sychravých podzimních dnech pochutnat na něčem hřejivém a voňavém. Jako vhodný doplněk mohou být i nasucho opečené chlebové krutony. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme kousky oloupané dýně bez semen, posypeme je nahrubo nakrájenou cibulí, posolíme a pokapeme olejem. Pečeme asi 20 minut a pak přidáme kousky oloupaného jablka a stroužky česneku.
Dýni obrátíme a vše pečeme dalších 20 minut. Když je dýně měkká, všechno z plechu nasypeme do mixéru, přidáme kajenský pepř a zeleninový vývar a rozmixujeme vše do hladkého krému. Kromě chlebových krutonů můžeme polévku v misce ozdobit třeba nasekanou petrželí, dýňovými semínky, nebo kouskem granátového jablka. Podle své chuti.