Dršťková polévka z hlívy ústřičné recept
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je výborná. S čerstvým pečivem nahradí večeři, nebo ji můžeme podávat jako sytou a teplou svačinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- rostlinný olej
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- sušená majoránka
- sůl
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmahneme až zesklovatí. Pak k ní přidáme hlívu nakrájenou na menší kousky a za občasného míchání vše krátce podusíme.
Nyní hlívu zasypeme špetkou papriky, zalijeme zeleninovým vývarem, podle chuti okořeníme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Polévku přivedeme k varu a krátce vaříme až hlíva změkne.
Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku ke konci vaření zahustíme. Pak povaříme už jen krátce a můžeme polévku podávat.