Mandlový korpus na dort
Mandlový korpus na dort upečete velmi snadno. Pak už jen stačí promazat ho oblíbeným krémem a ozdobit polevou nebo šlehač...
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví je osvěžující ledová zmrzlina. Můžeme si ji v létě snadno připravit doma v lednič...
Jablečná omáčka
Jablečná omáčka bude výtečná třeba k vepřové pečeni. Můžeme ji podávat teplou i studenou. Protože víme, jak jsou jablka z...
Zázvorový čaj pro zahřátí
Zázvorový čaj pro zahřátí vonící citrusy. To je přesně ten správný nápoj do zimního mrazivého počasí. Nejenže je zdrav...
Zeleninový salát s ořechy a citronovou zálivkou
Zeleninový salát s ořechy a citronovou zálivkou je další variantou zdravých zelených salátů. Kombinace s opraženými ořech...
Gratinované brambory
Gratinované brambory jsou smetanově lahodné. Je to samostatné jídlo, ale můžete je použít i jako labužnickou přílohu ....
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Sladké brambory s vejci
Sladké brambory s vejci s třemi druhy papriky a klobásou, to je ta pravá snídaně, která nám dodá energii na celé dopoledn...
Vynikající mrkvová polévka
Mrkvová polévka je málo známá, ale velmi chutná. Zkuste to, jeho stojí za to a bude vám i vaší rodině moc chutnat. ...
Noky se slaninou a parmezánem
Noky se slaninou a parmezánem je trochu netradiční jídlo, ale zkuste ho a uvidíte sami. Je to moc dobré....
Parmezánové rizoto
V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Česneková polévka se sýrem
Recept na dobře známou Česnečku se sýrem. Nejlepší lék na nachlazení nebo kocovinu :) Oloupeme cibuli a česnek a j...
Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Řízky naruby
Řízky naruby můžeme doplnit dušenou rýží nebo třeba bramborovou kaší. Hodí se i čerstvý zeleninový salát....
Kuřecí tetrazzini
Kuřecí tetrazzini, tyto zapečené těstoviny s houbami a kuřecím masem jsou úžasným a lahodným pokrmem. Jedno z vynikajícíc...
Sladká bramborová polévka
Sladká bramborová polévka je přesně to pravé pro chladné zimní večery. Je sytá, hustá a báječně voní a chutná. Ve velk...
Vepřová plec v letní rajské omáčce
Léto ještě neskončilo. Uvařte si plný hrnec letní rajské omáčky s masem. ...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je křehké a šťavnaté. Uvařte k němu brambory nebo dušenou rýži....
Pampeliškový med (sirup) s pomerančovou příchutí
Pampelišky už jsou všude kolek nás. Udělejte si doma pampeliškový med. (sirup)...
Opečené brambory se zeleninou a šunkovým kolenem
Vaření je zábavné. Není potřeba vynaložit velké úsilí, aby byl výsledek skvělý....
Rizoto se zeleným chřestem
Chřest má sezónu na jaře, a protože je tahle křehká zelenina velmi chutná a navíc zdraví prospěšná, neměli bychom ji v jí...
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druh...