Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V tomto receptu...
Mangový krém
Sladké mango spolu s banánem, jahodami a avokádem, vytvoří svačinu, která je nabitá nejen vitamíny, ale i bílkovinami. Ma...
Nakládané houby v octě
Podzim patří houbám a receptů co z nich připravit je nepočítaně. Jedním ze způsobů jak si tuto pochoutku uchovat i na poz...
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Melounový salát s fetou
Velmi osvěžující salát pro končící letní dny. Kombinace sladkého melounu, řeckého sýru feta a chilli je velmi lahodná a p...
Žloutkové hvězdičky
Žloutkové hvězdičky se budou vyjímat na vánočním stole. Ale nač čekat do vánoc. Upečte si to cukroví třeba hned....
Gulášové polévka z míchaného masa
Recept a gulášová polévka se rýmuje víc než dobře. Tento recept je vylepšen o míchané maso, které můžete libovolně zaměni...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány....
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Veganská velikonoční nádivka
Nádivka s mladými kopřivami k velikonocům neodmyslitelně patří. Tento recept je poněkud netradiční, protože je z celozrnn...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Špenátové špagety s masovými koulemi
Přinášíme další ze série zdravých receptů. Tento recept je jednoduchý, rychlý na přípravu a zamilují si ho i děti. Obsahu...
Jarní nádivka
Jarní nádivka je plná zelených bylinek a voní jarem a velikonocemi. Špenát můžete nahradit mladými kopřivami. A výborná j...
Sýrová roláda se šunkou
Sýrová roláda se šunkou je předkrm, jehož příprava nezabere moc času a chutná i vypadá velmi dobře. Můžete ho připravit j...
Bezlepkové domácí polévkové nudle
Bezlepkové domácí polévkové nudle si vyrobíme snadno sami doma z bezlepkové mouky, Usušené a uložené v chladnu a suchu ná...
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druh...
Pudinkový pohár s tvarohem a ovocem
Pudinkový pohár s tvarohem a ovocem je zdravý moučník. Zvlášť když použijete čerstvé ovoce....
Veganské Toffifee
Cukroví, které budete chtít jíst i mimo Vánoce a nebudete muset mít výčitky. Toffifee je totiž bez cukru a mléka a vajec,...
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč je lahodná směs sladkých a lehce nakyslých chutí. V rebarborové sezóně je to skvělý moučník ke k...
Drobenkový rebarborový koláč
Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě. Cukr, mouku a tuhé má...
Ledová káva ( frappé)
Čím si zpříjemníte víkendové odpoledne? Milovníci kávy si mohou udělat např. ledovou kávu - frappé....
Lívanečky podle Petry Burianové
Kuchařka, kterou napsala vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová, patří k mým oblíbeným. Předpis na lívance, který...