Houbová polévka s kváskem a chilli
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně. ...
Bramborový salát s opečenou slaninou podle Pohlreicha
Tento salát připravený podle receptu Zdeňka Pohlreicha je skvělým doplňkem ke grilovanému masu. Chuťové buňky ale potěší ...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Japonská delikatesa Jakitori
Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz....
Bramborovo - fazolová polévka
Výborná polévka plná rozmanitých chutí. Při její konzumaci si nejste jistí, která surovina tak krásně voní....
Pečené česnekové brambory
Pečené česnekové brambory jsou pro období studeného sychravého počasí tím pravým jídlem. Hlavně díky česneku. ...
Pečená dýně s chilli a feta
Pečená dýně s chilli a feta je voňavé podzimní jídlo. Ořechy můžete použít jakékoliv, podle vaší chuti. Oloupanou dýni...
Masové kuličky se sojovou omáčkou
Masové kuličky se sojovou omáčkou chutnají nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Vaše děti si ...
Šunková pěna
Lehká pěna má krásnou růžovou barvu a výborně chutná namazaná na čerstvém pečivu. Hodí se také do sendvičů a jako pomazán...
Bruschetta s rajčaty
Bruschetta s rajčaty (Bruschetta al Pomodoro) je vynikající, lehký předkrm. Jako první nakrájíme bílý chléb na plátky...
Osvěžující melounová limonáda
Osvěžující melounová limonáda je v létě to pravé osvěžení. Nejen dětem, ale i dospělým tímto čerstvě připraveným nápojem ...
Zelný salát s jablky
Zelný salát s jablky je plný vitamínů. Což potřebujeme hlavně v zimě, ale prospěje nám to samozřejmě kdykoliv....
Tvarohový koláč s ostružinami
Tvarohový koláč s ostružinami je vyloženě letní moučník. S čerstvým ovocem neuděláme chybu. Nemáme-li po ruce zrovna ostr...
Cibulové placky
Jakmile se venku ochladí, začnu mít chuť na hutnější pokrmy, tučnější maso, a také na cibuli. Možná i proto, že cibule je...
Křenová omáčka
Křen selský je tradiční přílohou k masovým pokrmům a největší sílu má tehdy, když ho syrový nastrouháte. Křen pořádně pro...
Polévka z bílých fazolí s česnekovým olejem
Polévka z bílých fazolí s česnekovým olejem je výborná, sytá a zahřeje nás v sychravých dnech. Trochu nahořklý zelený sa...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou vláčné a nemusíte-li mít zrovna maso, budete z nich nadšeni. Je to opravdu pochoutka. A pro nás ...
Karbanátky plněné žampiony
Šťavnaté karbanátky jsou vynikající jak teplé, tak studené. Se zeleninou nebo pečivem, každému podle jeho chuti. ...
Pečený losos s parmezánem
Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikan...
Domácí hranolky
Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh k masu, ale skvěle chutnají i samotné, jen s kečupem či tatarskou omáčkou....
Vánoční perníčky bez lepku
Vánoční perníčky bez lepku jsou důkazem toho, že i ti co nesnáší lepek si mohou upéct vánoční cukroví....
Tropické borůvkové smoothie
Chuť tropického ovoce a vůně borůvek, to je přesně to co od tohoto nápoje dostaneme. A když k tomu ještě přidáme krásnou...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...