Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou mát...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Pečený banánový moučník
Pečený banánový moučník podáváme hned po upečení, tedy teplý. Třeba k odpolednímu čaji....
Vepřová plec v letní rajské omáčce
Léto ještě neskončilo. Uvařte si plný hrnec letní rajské omáčky s masem. ...
Míša řezy
Tento moučník patří v naší republice k nejoblíbenějším a já se k zástupu fanoušků hrdě přidávám. Kakaový základ odlehčený...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Bruschetta
Bruschetta pochází z Itálie. Je to v podstatě opečený chléb s rajčaty, česnekem a bazalkou. Jako předkrm nebo výborná sva...
Pečený roastbeef
Tradiční způsob úpravy hovězího masa, který je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, kt...
Bořšč
Tento tradiční ukrajinský recept se uchytil i v naší, české kuchyni. Vyniká nejen krásnou, tmavě rudou barvou, kterou mu ...
Špagety s omáčkou z čerstvých rajčat
Špagety s omáčkou z čerstvých rajčat milujeme všichni. Horké a posypané pikantním strouhaným sýrem. Ve vyšší pánvi na ...
Croissanty plněné čokoládou
Sladké rohlíky z nadýchaného těsta, to jsou francouzské croissanty. Oblibě se těší nejen v “zemi galského kohouta”, ale t...
Linecké košíčky s ořechy
Nejprve připravíme těsto na košíčky. Z mouky, cukru, mléka, tuku a žloutků vypracujeme hladké těsto, které zabalené ve fo...
Cizrnová polévka se zeleninou
Cizrnová polévka se zeleninou je zdravá a zároveň sytá. Když k ní přidáte opečený toust, může nahradit celou večeři....
Bezlepková veka na chlebíčky
Bezlepková veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád chlebíčky. ...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Sladká svačina do sklenice
Hotovou ji máte za několik minut a přitom vám dodá pořádnou dávku energie. Svačiny do sklenice jsou naprostým letošním hi...
Palačinky
Palačinky jsou skvělý dezert nebo hlavní jídlo. Všechny děti je milují. Všechny ignredience dobře rozmícháme v misce m...
Nakládané houby se zeleninou
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zele...
Smažené krevety podle Pohlreicha
Tyto dary moře jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které posilují imunitní systém. I když smažené vari...
Jahodová marmeláda
Domácí jahodovou marmeládu připravíme velmi snadným způsobem a zaručeně si na ní zdravě pochutnáte. Namazaná na čerstvé...
Smažené rýžové nudle se žampiony
Smažené rýžové nudle se žampiony jsou rychlé a jednoduché pikantní jídlo. Jak moc bude pikantní záleží jen na vás....
Krůtí stehna na kari
Krůtí stehna na kari doplňte pečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Ale hodí se třeba i bramborová kaše nebo bramborov...
Pomazánka z řeřichou
Jaro a řeřicha neodmyslitelně patří k sobě a je čas si ji zasadit za okno. Řeřichová pomazánka chutná nejlépe namazaná v ...
Těsto na palačinky
Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději poloh...
Bramborové placky
K výrobě tohoto jídla vám budou stačit jen čtyři ingredience - brambory, mouka, sůl a tuk na potření. Placky se skvěle ho...