Asijská kuřecí nudlová polévka
Asijská kuřecí nudlová polévka je zajímavá exotickou chutí koriandru s citronovou trávou a zázvorem. Její příprava je vel...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vař...
Jednoduchý salát z brambor
Jednoduchý salát z brambor můžeme podávat s grilovaným nebo pečeným masem. Je to rychlá a pikantní příloha....
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Tzaziki s bramborami jako salát
Bramborový salát je už trochu profláknuté jídlo. Při vyřčení jména tohoto pokrmu se každému rozzáří oči a každý jej zná. ...
Filé z tresky s vejci
Filé z tresky s vejci je rychlé a poměrně levné jídlo. Můžeme použít filé zamrazené....
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Sladký nudlový nákyp
Sladký nudlový nákyp je oblíbené jídlo milovníků sladkostí. Rychlé, syté a jednoduché. A nemáte-li zrovna doma nudle, kli...
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Kulajda
Recepty na kulajdu se zpravidla dědí z generace na generaci, a každý má tu svou oblíbenou verzi. U nás se osvědčil násled...
Dýňové rizoto s parmezánem
Dýňové rizoto s parmezánem je lahůdka na které si pochutnají nejen vegetariáni. Také při bezlepkové dietě s ním budete ...
Jarní závitky v rýžovém papíru
Jednoduchý recept na Jarní závitky v rýžovém papíru, které naleznete v každém pořádném asijském bistru. Oloupanou mrke...
Rebarborovo-jahodový crumble
Pokud milujete ovocné koláče zejména kvůli drobence, udělejte si crumble neboli krambl, záleží na vás. V červnu se rebarb...
Bramborová kaše trochu jinak
Jak málo stačí a můžeme si jednoduché jídlo připravit zajímavější. Letní zahrada nám nabízí čerstvou zeleninu, ovoce a by...
Jarní losos s mátou
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo baz...
Dušená mrkev s bramborem
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mr...
Domácí bůček
Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, můžem...
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou pet...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevy...
Nepečený malinový koláč
Nepečený malinový koláč je velmi jednoduchý moučník. Přes svou snadnou přípravu je ale lahodný a voňavý. Sušenky rozm...
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troub...
Křehké pečivo se sýrem
Křehké pečivo se sýrem uvítají hlavně ti kteří nesnáší lepek. Krásně nahradí třeba pečivo k snídani nebo ke svačině....
Mražený losos
Mraženého lososa před tepelnou úpravou raději rozmrazte. Den předem ho z mrazáku položte na talíř vyložený papírovou utě...