Pečené brambory
Pečené brambory jsou krásně křupavé a hodí se jako příloha ke všem pečeným a grilovaným masům. Místo pažitky je můžete na...
Tvarůžková pomazánka na topinku
Tvarůžková pomazánka na topinku je pikantní a výborně se hodí k posezení s přáteli. Pokud nemáte v oblibě česnek, můžete...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Špenátová polévka
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus...
Lehký ovocný dezert
Lehký ovocný dezert podáváme horký. Je to výborný moučník třeba k odpolednímu čaji. Nemáme-li jahodový džem, můžeme použí...
Bramborové rolky na indický způsob
Výborné bramborové rolky s typickým indickým kořením kari a kurkumou jsou jednoduchým pokrmem bez masa. Mohou také poslou...
Cizrna se zeleninou a kuřecím masem
Cizrna se zeleninou a kuřecím masem je dobré a vydatné jídlo z jednoho hrnce. Pokud se vám nechce vařit se s cizrnou, pou...
Pomazánka z artyčoků a pistácií
Pomazánka z artyčoků a pistácií je neobvyklá, ale svou chutí vás určitě osloví. Je pikantní a zdravá a můžeme ji natřít ...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni j...
Kedlubnová polévka
Je snadná, rychle hotová a velmi dobře chutná. Kedlubnová polévka se u nás tradičně podává na jaře a v létě, kdy je zelen...
Salát s hráškem a kukuřicí
Salát s hráškem a kukuřicí je bez majonézy, připravíte ho za pár okamžiků a rozhodně si na něm pochutnáte. Z čerstvých sý...
Buchta s citronovou polevou
Tato buchta s citronovou polevou je výborná, ale hlavně totálně jednoduchá na přípravu. I začátečník jí zvládne připravit...
Jednoduchá kuřecí polévka
Jednoduše a chutně, tak lze udělat polévku ze dvou kuřecích stehen....
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou známé pod nejrůznějšími podobami i názvy. Znát je můžete také pod názvem Škaredé rohlíčky nebo Lan...
Domácí světlá bageta
Domácí světlá bageta je lehounká a nadýchaná. Na chlebíčky, nebo jako přílohu k syté zeleninové polévce, k salátům apod....
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich ni...
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Zmrzlinový sendvič
Zmrzlinový sendvič spojuje sladkost jahod a příjemnou nakyslost rebarbory. V horkém létě je to to nejlepší osvěžení. O...
Tvarohový nákyp
Tvarohový nákyp je výborný nápad pro milovníky sladkých jídel. A to jsou nejen děti, ale i mnozí dospělí....
Bezlepková šunková pizza
Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně...
Anglický rostbíf
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
Jahodové smoothie
Koktejl z jahod, banánu a pomerančové šťávy je perfektní letní nápoj. Smoothie jsou hodně oblíbené i kvůli tomu, že jde o...
Škvarková pomazánka na chleba
Škvarková pomazánka namazaná na kvalitním pečivu je báječná. Můžete si i ten chléb upéct podle našich receptů jednoduše...
Jablečný čaj pro zimní dny
Čaj z jablek je skvělý nápoj, který voní po jablkách a koření. Když ho budete podávat teplý, krásně prohřeje organismus a...