Zapečené houby se sýrem
Zapečené houby se sýrem můžeme podávat jako předkrm, ale také třeba s pečivem jako lehkou večeři. V houbové sezóně je to...
Zelený konopný chléb
Vyzkoušejte domácí chléb z konopné mouky, který je velice zdravý a jedinečný. Recept je celkem náročný a rozhodně není pr...
Rajčatová polévka s para ořechy
Receptů na polévku z rajských jablek je nepřeberné množství. Stačí si jen vybrat! Tento recept je vylepšený o para ořechy...
Taštičky z mrkvového těsta
Taštičky z mrkvového těsta můžete upéct třeba dětem ke svačině. Ale skvěle se hodí i jako pohoštění pro vaše dospělé ho...
Dezert z cukety a jogurtu
Dezert z cukety a jogurtu krájíme na jednotlivé řezy, ozdobíme třeba šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. K odpoled...
Dušený květák s cuketou a batátem
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak....
Smažená drůbeží játra
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...
Cibulový chléb
Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit ...
Kuře na žampionech
Kuře na žampionech je lehké a dietní. Podáváme ho nejlépe s čerstvě uvařenými bramborami....
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Květák zapečený se širokými nudlemi
Květák zapečený se širokými nudlemi je dobrý nápad na skvělé zeleninové jídlo. Podáváme ho teplé, a klidně jako hlavní jí...
Vepřové maso s těstovinami
Vepřové maso s těstovinami můžeme doplnit čerstvým zeleninovým salátem. Nebo miskou nakládané zeleniny....
Rychlý kompot z letních jablek
Rychlý kompot z letních jablek podáváme dobře vychlazený. Je lahodný a osvěžující a hned hotový....
Plněná rajčata
Plněná rajčata jsou skvělou příležitostí jak využít velkou úrodu rajčat zase trochu jinak. Je to voňavá a lahodná pochout...
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Krůtí stehna na česneku
Krůtí stehna na česneku pečená v troubě podáváme třeba s bramborovým knedlíkem. Ani vařené brambory nebo kaše není špatná...
Thajské hovězí kari
Thajské hovězí kari je exotický pokrm, který stojí za to ochutnat. Toto pomalu dušené hovězí, doplněné patřičným kořením ...
Francouzská brioška
Francouzská brioška je sladké pečivo původem z Francie. Můžete do těsta místo rozinek přidat kandované ovoce....
Kukuřičná omáčka k těstovinám
Kukuřičná omáčka k těstovinám je trochu netradiční, ale zkuste ji, je výborná....
Dršťková polévka
Další dršťková polévka a osvědčený recept na ni. Dršťková polévka je v našich krajích evergreenem, a proto vybírejte rece...
Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připra...
Rybí polévka se smetanou
Tento recept na rybí polévku se smetanou patří ke stálicím všech trochu obsáhlejších kuchařských knih. Rybí polévka se sm...
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu je levné a rychlé. Náplň si pak už zvolíte podle své chuti....
Cuketová nádivka
Cuketová nádivka upečená v troubě se může jíst teplá, ale možná ještě lepší je zastudena. A co k ní třeba přidat salát z ...
Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Vepřové kostky v zeleninové omáčce budou skvělé s rýží nebo s brambory. Maso vyberte podle chuti, my jsme použili krkovič...