Bramborová polévka s mrkví na másle
Bramborová polévka je v tomto receptu ve slušivém provedení s mrkví a máslem, což by teoreticky měly ocenit zejména děti....
Angreštový krém
Příjemně nakyslá chuť zelených či bílých bobulek angreštu je jako stvořená k výrobě dezertů. Angreštový krém je doma v An...
Melounová margarita
Melounová margarita, dobře vychlazená, nám bude chutnat hlavně v teplých letních večerech. Její lahodná a svěží chuť je ...
Kašovitá strava
Kašovitá strava je někdy nejlepší způsob stravování, třeba krátkodobě po resekci zubů, při refluxu jícnu apod. Tento rece...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Perník trochu jinak
Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvem...
Pulled pork – trhané vepřové maso
Jemné, šťavnaté masíčko, které vám utkví v paměti. Pulled pork je navíc skvělý v tom, že využití má opravdu široké. Po up...
Základní těsto na vafle
Když se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní? Mezi mé favority patří na...
Kuře na žampionech
Kuře na žampionech bude nejlepší podávané s dušenou rýží. Stejně tak ale k němu můžeme uvařit brambory....
Piškotový korpus
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetan...
Omeleta s klobásou Chorizo
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně ...
Malinový džem
Malinový džem je sladká pomazánka vonící létem a prázdninami. Její příprava doma nedá moc práce a výsledek je vynikající....
Perník na plech
Jednoduchý recept na nadýchaný perník zvládnou dospělí i děti. Skvěle se hodí jako snídaně, dezert ke kávě nebo jako chut...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Křenová omáčka
Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblí...
Lahůdkové šťouchané brambory
Lahůdkové šťouchané brambory báječně doplní téměř každé jídlo. Hodí se samozřejmě k masům, ale třeba i ke smaženému květ...
Meruňkové kynuté knedlíky
Také vám ovocné knedlíky připomínají prázdniny? Zralé, voňavé ovoce, kterého je všude kolem nás plno. Knedlíky jsou hebou...
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem
Sekaná v kabátku se zeleninou a sýrem je šťavnatá a s bramborovou kaší skvěle chutná. Můžete přidat i salát z čerstvé zel...
Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Spojení těstovin, tuňáka a oliv je velmi povedené. Salát z těchto ingrediencí je připravený během krátké chvíle a podávat...
Meruňkový likér
Z meruněk se dají vyrábět marmelády, péct výtečné koláče, ale připravit z nich můžeme i příjemně sladký alkoholický likér...
Rebarborový štrůdl
Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Palačinky se slaninou a s houbami
Palačinky se šunkou a s houbami můžete připravit třeba se žampiony. Když na ně máte chuť a zrovna nerostou......
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché j...