Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Musaka
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem....
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Ořechové úly
Ořechové úly jsou klasické, nepečené, tradiční vánoční cukroví. Ořechy můžeme použít jak vlašské, tak i lískové. Más...
Houbová nádivka do drůbeže
Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná ho...
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne....
Smažené kapří řízky
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny naši...
Latté s vaječným likérem
Latté s vaječným likérem je trochu jiné latté než to s mlékem. Trochu alkoholu mu dodá říz. Do šejkru dáme pár kostek ...
Bramborová kaše
Bramborová kaše je klasická a oblíbená příloha z brambor. Ke smaženým, pečeným a dušeným masům je bezkonkurenční. Bram...
Sýrová omáčka k těstovinám
Sýrová omáčka k těstovinám a nejen k nim. Můžeme ji s úspěchem použít třeba k vařeným masům....
Dýňová omáčka na špagety
Dýňová omáčka na špagety voní bazalkou a tymiánem. Samozřejmě se hodí nejen ke špagetám ale na všechny tvary a druhy těst...
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella jsou vynikající jako předkrm. Podáváme je teplé, můžeme k nim servírovat zel...
Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Halušky
Z brambor lze uvařit mnoho pokrmů a jsou také základem pro tradiční jídlo našich sousedů Slováků. I když jsou bramborové ...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Jarní brokolicový salát
Jarní brokolicový salát chutná s čerstvým pečivem nebo nasucho opečenou topinkou. Můžete ho podávat jako lehkou a zdravou...
Hrachová kaše s cuketou
Luštěniny jsou zdravé. Hrachová kaše je velmi jednoduchá na přípravu a moc dobrá. Má svou nezaměnitelnou chuť a vůni. ...
Angreštová omáčka se smetanou
Angreštová omáčka se smetanou je jemnější varianta klasické omáčky. Výborně chutná s masem....
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Kuřecí maso s omáčkou pro děti podávejte s těstovinami, s rýží, nebo třeba s krupicovými noky. Můžete ale použít jakouko...
Obalovaná vepřová játra na roštu
Obalovaná hovězí játra na roštu podávejte s bramborovou kaší nebo s opečenými brambory. Výbornou přílohou je i čerstvý s...
Nachos s mexickými sýry
Nachos s mexickými sýry, pikantní omáčkou a smetanou je rychlé a chuťově velmi pestré jídlo. Můžete ho servírovat jen jak...
Drožďová pomazánka
Sice trochu aromatická, ale přesto výtečná pomazánka, která má potenciál pro zdravé stravování. Výborně chutná namazaná n...