Světlý bezlepkový chléb
Světlý bezlepkový chléb si upečete bez problémů doma v troubě. A bude chutnat možná víc než ten pšeničný kupovaný....
Ořechová náplň
Do rolád, koláčů i buchet. Oříšková náplň má výraznou chuť a připravit se dá z vlašských, ale i lískových ořechů. ...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je vynikající pokrm s jednoduchou přípravou. Navíc můžete použít zeleninu kterou máte právě v obl...
Pikantní kotlety
Pikantní kotlety můžeme podávat s hranolky nebo i s rýží. Je to rychlé a jednoduché jídlo s báječnou chutí....
Ledová káva
Ledová káva osvěží v parném dni i při mrazivých zimních dnech. Přinášíme vám recept na jednoduchou, snadno připravitel...
Grilovaný marinovaný steak
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mn...
Rizoto se sušenými rajčaty
Rizoto se sušenými rajčaty podle tohoto receptu s italským ovčím sýrem, je lahodná delikatesa. Jemná, sametově hladká a v...
Ostružinová omáčka
Na létu je skvělé, že je všude dostatek ovoce. Meruňky, broskve i spousta bobulovin. Z ovoce se dají vyrobit také omáčky,...
Jablečný koláč se zázvorem
Jablečný koláč se zázvorem je lahodný jablečný moučník s trochu jinou chutí. Rozhodně ho vyzkoušejte, stojí to za to. ...
Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mechan...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Salsa z pečených tomatillos
Salsa z pečených tomatillos, vyrobená doma, vydrží v chladnu několik dní a je to výborný doplněk k masům nebo ke kukuřičn...
Domácí vafle
Domácí vafle můžete podávat s medem, nebo s domácím džemem a třeba ozdobené šlehanou smetanou....
Cizrnová polévka s fazolemi
Cizrnová polévka s fazolemi je sytá, hustá a s čerstvým pečivem vám klidně nahradí celé jídlo. A je taky zdravá....
Špagety s italskou omáčkou
Špagety s italskou omáčkou jsou i u nás hodně oblíbeným jídlem. Omáčka voní bylinkami a rajčaty....
Bramborové preclíky
Do tohoto oblíbeného pečiva se dají přidat i brambory, které jejich konzistenci krásně zjemní. Preclíky se pak doslova ro...
Pečený losos
Příprava pečeného lososa je velice jednoduchá a rychlá. Můžete si ho vzít sebou do práce ke svačině nebo k obědu. Jako p...
Lehce pikantní kuřecí směs
Lehce pikantní kuřecí směs můžete podávat s dušenou rýží. Nebo také s širokými i rýžovými nudlemi....
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s červenou čočkou je sytá a zdravá. Kromě toho je také moc dobrá, s dobrým pečivem nahradí klidně celou ve...
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...
Salát z lilku, papriky a rajčat
Lehký zeleninový salát tvořený typicky italskými surovinami rajčaty, paprikou a lilkem. Chuť salátu zpestřuje česnek a pa...
Zapečená vejce
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd....
Vepřové plátky v těstíčku
Vepřové plátky v těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Také by nebyly špatné hranolky pečené nas...