Vepřová játra jako minutka
Vepřová játra jako minutka nám budou chutnat třeba se smaženými hranolky. Lepší a hlavně zdravější variantou pak budou h...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Těsto na pizzu
Toto těsto na pizzu je lehké, nadýchané a na okrajích bude křupavé. Náplň už si připravte podle své chuti....
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový o...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z čerstvých borůvek je pochoutka. Výborná svačina s mlékem nebo čajem pro děti na prázdninách, nebo skvěl...
Bramborová polévka s játry
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto b...
Růžičková kapusta podle Pohlreicha
Růžičková kapusta podle Pohlreicha je jednoduchá příloha plná velmi důležitých látek pro naše zdraví. A kromě toho je i m...
Mandlový koláč s medem
Mandlový koláč s medem je moučník, který budete mít na stole za hodinu. Jednoduchý a křehký nápad na netradiční pohoštění...
Palačinky
Palačinky si přidáním náplně můžete připravit na slano nebo na sladko. Tak jak to máte rádi. A nebo pokaždé jinak....
Mandala z ratatouille
Francouzsko-provensálská dušená zeleninová mísa pocházející z Nice a někdy označovaná jako ratatouille niçoise. ...
Melounová margarita
Melounová margarita, dobře vychlazená, nám bude chutnat hlavně v teplých letních večerech. Její lahodná a svěží chuť je ...
Stracciatellový dezert
Stracciatellový dezert osloví všechny milovníky sladkého. Mile překvapí návštěvy i oslavence. Dezert si můžeme před serví...
Letní bramborový salát
Letní bramborový salát s čerstvou zeleninou a koprem je to pravé jídlo pro horké letní dny. Bez majonézy, odlehčená přílo...
Rafaelo kuličky
Vánoce se blíží a rodiče tak začínají přemýšlet nad tím, jakou tašku do školy svému potomkovi vybrat. Jakou aktovku by m...
Salát z kysaného zelí, jablek a křenu
Skvělá vitamínová bomba pro zimní nečas! Kombinace kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vho...
Těstoviny s brokolicí a sýrem
Těstoviny s brokolicí a sýrem jsou pikantní a rozhodně je vyzkoušejte. Druh sýra s plísní si zvolte podle chuti. Nejlepší...
Pražma na citrónovej omáčke s olivami
Filet z pražmy obalíme zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a ...
Vaječný salát
Vaječný salát můžeme použít při výrobě domácích chlebíčků. Nebo ho podáváme s čerstvým pečivem a zelným salátem....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá,...
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka je jedna z nejjednodušších a zároveň nejoblíbenějších pomazánek vůbec. Když ji doplníme čerstvým peči...
Polévka z mrkve a sladkých brambor
Polévka z mrkve a sladkých brambor se podává před hlavním jídlem, ale s pečivem nebo krutony může klidně lehké jídlo úpln...
Pečený losos na másle a víně
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou....
Těstoviny s pečenou paprikou a kozím sýrem
Těstoviny s pečenou paprikou a kozím sýrem jsou vynikající. Nepotřebujete maso a máte snadno a rychle hotové skvělé hlavn...