Květákový mozeček se žampiony
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory,...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Nedělní roštěná
Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. ...
Křenová omáčka
Křenová omáčka a její recept se výborně hodí například jako příloha k masům, jako je uzené maso nebo vařené hovězí maso....
Pikantní kuře v marinádě
Pikantní kuře v marinádě je bleskově připravená minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hrano...
Makové sušenky
Makové sušenky můžeme také nakonec ozdobit polevou podle vlastní chuti. Ale i bez toho jsou moc dobré třeba ke kávě....
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Rýže na kari se zeleninou
Rýže na kari se zeleninou je jednoduché a chutné jídlo plné zeleniny....
Pikantní masová směs na topinky
Pikantní masová směs na topinky se nám bude hodit nejen jako malé pohoštění pro přátele k pivu či vínu. Může to být i dob...
Kroupový salát s octem balsamico
Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jíd...
Limonáda z malin a borůvek
Limonáda z malin a borůvek je voňavý letní nápoj. Je to úžasné osvěžení pro parné dny a podáváme ho dobře vychlazený, ozd...
Krémy do trubiček
Krémy do trubiček, kremrolí a pod. mohou mít různé chuti. Například vanilkovou, tvarohovou, sněhovou, čokoládovou, ovocno...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je labužnický zážitek pro milovníky polévek. Je jemná, voňavá a můžeme ji servírovat třeb...
Smetanová borůvková zmrzlina
Smetanová borůvková zmrzlina je vždy dobrý nápad. Pokud máte zmrzlinovač, bude to pro vás hračka. Všechny ingredience ...
Jablečný štrůdl
Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začí...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Grilované krevety
Dopřejte si lahodné grilované krevety, které budete mít připravené během chvíle. Krevety omyjte studenou vodou a poku...
Focaccia sendviče na piknik
Velmi důležitým a možná tím nejdůležitějším elementem v tomto receptu je těsto na focacciu. Postup na výrobu chlebového t...
Velikonoční beránek mrkvový
Beránek je krásnou velikonoční dekorací na stůl, ale také lahodným moučníkem. Nese v sobě přitom symboliku, protože Židé ...
Citrusová směs na horký nápoj
Citrusová směs na horký nápoj se nám bude hodit hlavně v tom chladnějším období roku. Po procházce zimním městem nás krás...
Žahour
Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je pol...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem je báječnou lehkou večeří. Přidejte k ní čerstvé pečivo nebo topinku....
Bramborová kaše trochu jinak
Jak málo stačí a můžeme si jednoduché jídlo připravit zajímavější. Letní zahrada nám nabízí čerstvou zeleninu, ovoce a by...
Švestkový koláč
Srpen a hlavně následující měsíc září patří ovoci s nádhernou fialovou barvou - švestkám! Když je přidáte do koláče a pos...