Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Zapečené těstoviny s houbami
Zapečené těstoviny s houbami jsou zajímavé a velmi chutné jídlo. Pro milovníky těstovin je tu zase jedna z méně obvyklých...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Kuřecí vývar
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více...
Bramborové placičky se sýrem
Bramborové placičky se sýrem mohou být samostatným jídlem. Nebo jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům, ale i k tepl...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Pórek v těstíčku smažený
Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi ch...
Koktejl Delicates
Do všejkru s ledem nalijeme vermut, slivovici a pomerančový džus. K tomu přidáme grenadínu, pomerančový sirup a dolijeme ...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Mražená jahodová dřeň
Mražená jahodová dřeň je osvěžující zvláště v horkých letních dnech. V mrazáku ji můžete mít pro tyto příležitosti stále ...
Omáčka na špagety
Jedny z nejoblíbenějších těstovin - špagety, chutnají skvěle i jen se sýrem a kečupem. Kdo by je však rád povýšil na vyšš...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Houbová smaženice s vejci
Houbová smaženice s vejci je nejoblíbenější jídlo z čerstvých hub, když zrovna rostou. Připravené za pár okamžiků, voňavé...
Kuře na česneku
Kuře na česneku pečené současně s brambory je pikantní a voňavé. Hotové jídlo můžete po upečení posypat nadrobno nasekan...
Sushi sendvič onigirazu
Připravte si zdravou svačinu v podobě japonského sandwiche onigirazu, které je plné vitamínu a na rozdíl od sushi ho máte...
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes)
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Bramborové knedlíky se slaninou
Bramborové knedlíky se slaninou připravíme z uvařených i syrových brambor. Jsou lehké a rychle hotové....
Švestkové chutney
Pochází z Orientu, ale velmi rychle si ho oblíbili Evropané jelikož je to skvělé příloha například ke grilované krkovičce...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Pečené kuře s nádivkou z těstovin
Pečené kuře s nádivkou z těstovin můžete klidně podávat bez přílohy. Nebo přidejte dušenou zeleninu....
Cuketová polévka
Krémová polévka velmi příjemné chuti, inspirovaná italskou kuchyní. Voní po česneku a chuť jí dodá i strouhaný parmazán. ...
Pomazánka z ořechů a medvědího česneku
Pomazánka z ořechů a medvědího česneku je zdravá a když k ní opečete plátky bílé veky, připravíte skvělou chuťovku třeba...
Cuketový koláč
Cuketový koláč chutná teplý i studený. Výborná večeře nebo pohoštění pro přátele k pivu nebo k vínu....