Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Cizrnový salát
Cizrnový salát chutná trochu oříškově. Spojení cizrny a tuňáka je rozhodně dobrý nápad, a přidáním bylinek podle vlastní...
Jablečná povidla
Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel pros...
Domácí vanilková zmrzlina
Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou. Přes exotické příchuti stál...
Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem doma upečená je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu. Ale můžete ji upéct klidně jen tak na ch...
Bezkonkurenční králík
Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím ...
Omeleta s klobásou Chorizo
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně ...
Krevety ve vinné omáčce s nudlemi
Krevety ve vinné omáčce s nudlemi jsou snadno a rychle připravené, kopr jim dodá nečekanou, ale výbornou chuť....
Slaný koláč s chřestem a houbami
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jedn...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Pikantní hrachová polévka s krevetami
Hráškovou polévku bych mohla jíst na sto způsobů a nikdy se mi neomrzí. Tento recept překvapí lehce pálivou chutí. O doko...
Celerová pomazánka
Celerová pomazánka je báječná namazaná na čerstvé pečivo nebo na topinky. Rychlá a chutná svačinka nebo lehká večeře....
Pečené brambory s domácím dipem
Pečené brambory s domácím dipem jsou chutné a jednoduché na přípravu, že je budete dělat opakovaně. ...
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušen...
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Pomazánka dokáže udělat z obyčejného pečiva něco extra, a když je podle zásad zdravé výživy, uděláte něco nejen pro prázd...
Zeleninová příloha k pečenému masu
Zeleninová příloha k pečenému, nebo třeba grilovanému masu, může být samozřejmě i samostatným jídlem. Přidat můžete ko...
Hříbky v těstíčku s bylinkami
Pokud se vám poštěstí koupit nebo nasbírat v lese menší hříbky, můžete vyzkoušet tento recept. Lepší než klasika v trojob...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Zapečená cuketa se zeleninou a uzeným tofu
Letní zeleninové jídlo, které můžete servírovat samostatně nebo s bramborami. ...
Zapečené těstoviny s uzeninou
Zapečené těstoviny s uzeninou doplňte salátem z pikantní nakládané zeleniny. Nebo k nim přidejte alespoň sladkokyselou ok...
Kokosky
Kokosky jsou oblíbené cukroví jak na vánoce, tak i na podávání ke kávě nebo k odpolednímu čaji. Jejích příprava je velmi ...
Fajitas s krevetami
Fajitas s krevetami je jídlo v mexickém stylu, pikantní a lahodné. Spojení s krevetami z něj dělá gurmánskou pochoutku. ...
Pikantní omáčka ke grilovaným masům
Pikantní omáčka ke grilovaným masům se bude hodit, protože grilovací sezóna je na spadnutí. Kromě toho že je pikantní,von...
Kuřecí rizoto s parmezánem
Kuřecí rizoto s parmezánem je rychlé a chutné jídlo. Můžeme ho jíst k obědu i k večeři, je lehké a báječně voní sýrem. ...