Jogurtový koláč s jahodami a drobenkou recept
Jogurtový koláč s jahodami a drobenkou je rychlý, těsto nemusí kynout a je opravdu vynikající. Ke kávě, k čaji nebo k horké čokoládě.
Ingredience receptu
- 200 g bílého jogurtu
- 0,5 hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 0,5 hrnku rostlinného oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 0,5 lžičky citronové kůry
- jahody
- drobenka:
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 40 g tuhého másla
- 1 lžíce cukru
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a s olejem. Přidáme jogurt, citronovou kůru, promícháme, a nakonec za stálého šlehání přidáváme postupně mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.
Koláčovou formu vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Rozprostřeme do ní těsto a hustě ho poklademe nakrájenými jahodami.
Smícháme rukou tuhé máslo, cukr a mouku a připravíme drobenku. Jahody posypeme drobenkou a v předehřáté troubě pečeme koláč 30 až 40 minut.