Meruňková marmeláda recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů, koláčů i buchet.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg zralých meruněk
  • 700 g cukru
  • Gelix Extra 2:1


Způsob přípravy

Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do širokého kastrolu a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu.

Když se meruňky trochu rozvaří, začneme postupně přidávat cukr, ve kterém jsme rozmíchali želírovací přípravek. Stále ode dna kastrolu meruňkovou směs mícháme a během varu ochutnáme, zda je dost sladká. Cukr podle chuti můžeme přidat.

. Asi po dvaceti minutách by mělo být ovoce rozvařené do husté marmelády. Hotovou meruňkovou marmeládu nalijeme do suchých sterilizovaných sklenic asi 3 cm pod okraj. Sklenice uzavřeme víčkem a na 5 minut je otočíme dnem vzhůru.

Hotovou marmeládu uskladníme na suchém chladném místě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Meruňková marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Meruňková marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu meruňková marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Meruňková marmeláda

Kde najít informace



×